Ministerul Sănătăţii face raport privind infecţiile la pacienţii cu arsuri

Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti fac o analiză a infecţiilor la pacienţii cu arsuri, urmând să prezinte un raport complet şi un plan de măsuri concrete, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Urmărește
1251 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii face raport privind infecţiile la pacienţii cu arsuri

Ministerul Sănătăţii face raport privind infecţiile la pacienţii cu arsuri (Imagine: Andreea Tanase/Mediafax Foto)

Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti a recoltat probe care atestă încărcătura microbiană aeriană şi probe care să arate încărcătura bacteriană de pe suprafeţele din incinta spitalelor. Rezultatele acestor teste vor fi finalizate în cursul săptămânii viitoare, informează Ministertul Sănătăţii.

"Astăzi, principala preocupare a echipei de la Ministerul Sănătăţii o reprezintă recuperarea medicală a răniţilor care se află în acest moment în spitalele din ţară şi din străinătate. Refacerea va fi de lungă durată şi presupune recuperare medicală, dar şi suport psihologic care să ducă la reintegrarea socială a acestor tineri", a declarat ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu.

Infecţiile instraspitaliceşti reprezintă, pe plan internaţional, una ditre complicaţiile cele mai frecvente ale pacienţilor cu arsuri majore. Conform studiilor de specialitate, în acest domeniu, 75% dintre decesele pacienţilor cu arsuri sunt asociate cu complicaţii infecţioase şi/ sau leziuni pulmonare, mai spun reprezentanţii ministerului.

Infecţiile reprezintă doar unul dintre multiplii factori determinanţi ai prognosticului în cazul pacientului cu arsuri. Principalul factor care a determinat decesul pacienţilor răniţi în incendiul din 30 octombrie este reprezentat de leziunile pulmonare grave, mai spune sursa citată.

În comunicat se mai arată că, pentru tratamentul adecvat al infecţiilor nosocomiale, spitalele au avut la dispoziţie medicaţia şi mijoacele terapeutice necesare. Acestea au fost asigurate prin programul destinat pacientului critic, care, pentru anul 2015, avea prevăzut un buget de peste 200 milioane lei, care a fost suplimentat după incendiu cu 23,6 milioane de lei, în urma solicitărilor transmise de spitalele care au preluat victimele.

În plus, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" a oferit consultanţă de specialitate tuturor spitalelor prin medici specialişti şi s-au efectuat analize microbiologice, a conchis sursa cita

tă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici