- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (25.01.2013, 16:29)
- Elvira Gheorghita
Ministerul Sănătăţii: Nicolăescu şi managerii spitalelor private caută "cele mai bune soluţii de finanţare în 2013"
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, şi managerii spitalelor private vor încerca să găsească măsuri pentru asigurarea serviciilor de calitate necesare pacienţilor, dar şi cele mai bune soluţii de finanţare în 2013, informează Ministerul Sănătăţii (MS).
Urmărește
398 afișări
Ministerul Sănătăţii: Nicolăescu şi managerii spitalelor private caută "cele mai bune soluţii de finanţare în 2013" (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)
Nicolăescu a avut vineri o primă întâlnire cu managerii ai spitalelor private.
În cadrul discuţiilor, s-a convenit că părţile vor încerca să găsească măsuri pentru asigurarea serviciilor de calitate necesare pacienţilor, dar şi cele mai bune soluţii de finanţare în 2013. Totodată ministrul Sănătăţii şi-a exprimat dorinţa de dialog continuu cu reprezentanţii mediului privat pentru ca împreună să construiască un cadru cât mai predictibil pentru viitor, se arată în comunicatul MS.
De asemenea, ministrul Sănătăţii le-a reconfirmat acestora că în discuţiile cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) nu a fost abordat subiectul finanţării spitalelor private.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Meta a respins acuzațiile conform cărora utilizatorii Facebook și Instagram sunt forțați să urmărească conturile noii administrații Trump
-
Ciolacu, despre restructurarea bugetarilor: Indiferent de obstacole - o duc la bun sfârşit
-
RAR avertizează: Escrocheria cu certificate auto false, la mare căutare
-
Mai mulţi angajaţi la ghişeele CFR pentru a scurta cozile studenţilor
Săptămâna viitoare, reprezentanţii mediului privat se vor reîntâlni cu ministrul Sănătăţii, pentru a prezenta propuneri concrete cu privire la temele de interes din domeniul sanitar, a mai precizat sursa citată.
La întâlnirea de vineri cu Nicolăescu au participat preşedintele Asociaţiei pentru Sănătate din România, Cristian Hotoboc, vicepreşedintele Alianţei pentru Sănătate din România, Cosmin Alexandrescu, directorul Euromedica Hospital, Sergiu Petruţ, managerul Spitalului Clinic Pelican Oradea, Ovidiu Cacuci, şi dr. Radu Deac, de la Centrul Medical Nova Vita Târgu Mureş.
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat anterior că spitalele private vor primi bani pentru ambulatoriu de specialitate, spitalizare de zi şi dacă sunt unităţi unice sau au specialităţi unice în zonă.
Potrivit unei note a MS prezentată Guvernului în 16 ianuarie, doar 20% dintre români au veniturile necesare accesării serviciilor medicale private, astfel că, prin finanţarea spitalelor particulare din Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate, scad şansele celor cu bani puţini de a beneficia de servicii medicale de calitate.
Nota MS a fost prezentată după ce ministrul Sănătăţii a declarat, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că în noul contract-cadru, care va intra în vigoare de la 1 martie, se va stipula că banii publici vor susţine numai spitalele publice din România, fiind sistată finanţarea din fondurile Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru unităţile spitaliceşti private.
Nicolăescu a spus că cine îşi dezvoltă o afacere privată "nu şi-o face pe banul public", iar managerii de spitale private trebuie să îşi gândească investiţia bazându-se pe forţele proprii, nu pe "ce fură de la stat sau din ceea ce încearcă să obţină prin trafic de influenţă".
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) alocă spitalelor, anual, aproximativ 1,6 miliarde de euro, din care 45 de milioane de euro merg la spitalele private. Potrivit MS, banii care nu vor mai fi daţi spitalelor private vor fi repartizaţi pentru programele de terapie intensivă, infarct miocardic, accident vascular cerebral ischemic şi traumă.
Intenţia MS a generat puncte de vedere divergente. Spitalele publice agreează sistarea alocării de fonduri către spitalele private, în timp ce unii particulari spun că măsura va afecta pacienţii şi va creşte costurile.
Citește pe alephnews.ro: Donald Trump face schimbări în lume în a treia zi de mandat. Țările UE ar putea fi supuse unor tarife vamale din partea SUA
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cel mai mare iceberg din lume, A23a, se deplasează spre insula britanică Georgia de Sud. Cât de gravă este situația
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Cu ce a rămas Victor Ponta la partaj, după ce a divorțat de Daciana Sârbu? Iată declarația de avere
CANCAN.RO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe