- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (15.02.2017, 16:36)
- Oana Despa
Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase: Vom avea o nouă lege a educaţiei până la sfârşitul anului 2017 / În luna august vom organiza un nou concurs pentru directori
Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă că trebuie să elaboreze o nouă lege a educaţiei până la sfârşitul acestui an, aşa cum este menţionat în programul de guvernare.
Urmărește
4242 afișări
Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase: Vom avea o nouă lege a educaţiei până la sfârşitul anului 2017 (Imagine: Alexandra Pandrea / Mediafax Arhiva Foto)
"Conform Programului de guvernare, până la sfârşitul anului 2017, trebuie să avem o nouă lege a educaţiei naţionale. În acest context, Consiliul Naţional al Rectorilor şi alte consorţii universitare vor fi invitate la un dialog pe această temă şi în acelaşi timp comisiile parlamentare de educaţie din Parlamentul României care sunt abilitate să producă această lege. Deci, împreună cu Parlamentul şi împreună cu aceste consilii şi consorţii vom demara acest proces de a crea o nouă lege a Educaţiei Naţionale care are ca termen, aşa cum spuneam, sfârşitul acestui an" a declarat Pavel Năstase, Ministrul Educaţie.
Proiectul de lege cu privire la schimbarea legii educaţiei va fi înaintat Parlamentului până la finele anului. Ultima schimbare adusă legii educaţiei a avut loc în mandatul lui Adrian Curaj, atunci când a fost introdusă obligativitatea clasei zero.
Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a anunţat că în luna august se va organiza un nou concurs pentru funcţiile de directori, în prezent fiind multe posturi vacante, ocupate temporar de dascăli care nu au participat sau nu au promovat concursul din octombrie.
"În urma concursului, au rămas un număr de posturi neocupate. Aceste posturi trebuia ocupate de cineva. Conform metodologie, trebuia inspectorul general împreună cu consiliul de administraţie de acolo şi la propunerea consiliului de profesori trebuia să numească un director sau un director adjunct. Lucrul ăsta nu se întâmplase. Era un blocaj" a declarat ministrul Educaţiei, Pavel Năstase.
Primul ordin de ministru semnat de Pavel Năstase a fost pentru numirea a peste 660 de directori şi directori adjuncţi în unităţile de învăţământ acolo unde acest concurs nu a fost promovat sau acolo unde nu au existat înscrişi. Măsura este una temporară, până în vară.
"Am găsit această posibilitate de alegere pentru cei implicaţi în procesul de numire, astfel încât, cei care au fost în concursul de directori care picaseră concursul sau nu participaseră la concurs să poată să fie numiţi. Oameni cu axperienţă, rezolând în felul aceste o situaţie care bloca sistemul de învăţământ. Nimeni din anul şcolar 2016-2017 nu va mia ocupa o funcţie de director sau director adjunct fără concurs. Deja am demarat o acţiune pentru un nou concurs care va fi în luna august. Aceste numiri sunt temporare până la sfârşitul anului, ca şcoala să nu fie blocată" a mai adăugat Pavel Năstase.
În octombrie 2016, a avut loc primul concurs pentru directori din ultimii opt ani. Concursul a fost introdus în speranţa că nu vor mai exista directori şi directori- adjuncţi numiţi politic, în fruntea şcolilor. La momentul respectiv, 9.500 de directori ai instituţiilor din învăţământul preuniversitar s-au înscris la acest examen. Acest lucru a creat o întreagă nemulţumire în rândul candidaţilor, de la metodologia concursului, până la organizarea lui. În urma acestui examen, DNA a deschis o închetă deorece au existat mai multe plângeri conform cărora subiectele ar fi fost greşit formulate.
Citeşte şi: Două persoane acuzate de abuz în serviciu, achitate încă de luna trecută de Curtea de Apel Craiova
Citeşte şi: Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, discuţii cu şefii parchetelor şi reprezentanţii magistraţilor
Citeşte şi: Dosarul "Gala Bute", aproape de final. Elena Udrea a depus un raport de expertiză psiho-legală
Citeşte şi: Nicuşor Constantinescu, adus din închisoare la DNA Constanţa pentru trei noi dosare penale
Citeşte şi: Graţiela Gavrilescu, ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, audiată la DNA în dosarul privind OUG 13
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe