Ministrul Transporturilor a cerut Corpului de Control să verifice licitaţiile din 2008 pentru întreţinerea drumurilor

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Alexandru Nazare a anunţat joi că a solicitat Corpului de Control al ministerului să verifice modul în care s-au derulat în 2008 licitaţiile pentru acordurile cadru de întreţinere multianuală a drumurilor şi autostrăzilor.

Urmărește
194 afișări
Imaginea articolului Ministrul Transporturilor a cerut Corpului de Control să verifice licitaţiile din 2008 pentru întreţinerea drumurilor

Alexandru Nazare (Imagine: Alexandru Chitu/Mediafax foto)

Dispoziţia ministrului se întemeiază şi pe solicitarea făcută Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Acordurile de întreţinere au fost încheiate de CNADNR în anul 2008 pe o perioadă de patru ani şi au o valoare totală la nivel naţional de aproximativ un miliard euro.

Contractele vizează întreţinerea drumurilor naţionale pe timp de vară şi iarnă şi au expirat la finele anului trecut, însă CNADNR le-a prelungit până la 31 martie.

Printre firmele implicate în întreţinerea drumurilor se numără Spedition UMB, Tehnostrade, Euroconstruct Trading ’98, Argecom, Delta ACM 93, Tel Drum, Gecor, Straco Grup, PA&CO, Vectra Service, Romprest, Colas Drumuri şi Consal.

Din valoarea totală a acordurilor de un miliard de euro, CNADNR susţine că a plătit contracte subsecvente în valoare de 254,5 milioane euro.

Nazare a solicitat luni Curţii de Conturi să verifice derularea tururor contractelor subsecvente din cadrul acordurilor de întreţinere a drumurilor şi autostrăzilor încheiate de CNADNR.

În raportul pe 2010 Curtea de Conturi notează o serie de nereguli constatate la CNADNR, în urma unui control care a vizat legalitatea utilizării şi rambursării unor împrumuturi. Prejudiciul stabilit de Curtea de Conturi a fost de 7,61 milioane lei.

Fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu a declarat la finele săptămânii trecute că în timpul mandatului său Corpul de Control al instituţiei a formulat şase plângeri penale, iar CNADNR a transmis DNA şi IGP alte şase astfel de dosare, fără să nominalizeze însă persoanele acuzate.

Potrivit unor surse din Ministerul Transporturilor, printre dosarele de plângere penală se numără cele privind contractul de achiziţie a sistemului informatic de emitere, gestiune şi control a rovinietei, unele achiziţii de sare pentru deszăpezire realizate cu câţiva ani în urmă, precum şi cazuri legate de două agenţii CNADNR de control şi încasare - Giurgeni şi Calafat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici