- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (17.06.2015, 12:49)
- Laura Mitran
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
MMAP: Custodele Lacului Snagov a făcut plan de management pentru o suprafaţă de şase ori mai mare
Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) spune că nu a putut aproba planul de management pentru Lacul Snagov deoarece custodele l-a întocmit pentru o suprafaţă de şase ori mai mare decât are rezervaţia şi a propus "măsuri abuzive" privind circulaţia navelor.
Urmărește
439 afișări
MMAP: Custodele Lacului Snagov a făcut plan de management pentru o suprafaţă de şase ori mai mare (Imagine: HEPTA)
"Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a întâmpinat dificultăţi în colaborarea cu custodele Lacului Snagov. Acesta a primit custodia Rezervaţiei Naturale Lacul Snagov care, conform legislaţiei în vigoare (Legea nr. 5/2000), are o suprafaţa de 100 ha. Respectivul custode, de la sine putere, şi-a arogat o suprafaţa de aproximativ şase ori mai mare (maluri şi vecinătăţi ale lacului) pentru care a elaborat planul de management", se arată într-un răspuns al ministerului, la declaraţiile custodelui Constantin Turmac privind amânarea aprobării de către instituţie a planului de management pentru aria naturală protejată Lacul Snagov.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Adrian Sârbu: Ştii cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot şi cauţi Trump pe buletin. Cu Nicu şi Marcel rămâne cum am stabilit
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Planul de management depus de Turmac a fost analizat de specialiştii din MMAP care au constatat neconcordanţe între suprafaţa încredinţată prin custodie şi suprafaţa pentru care s-a realizat planul de management, iar custodelui i s-a solicitat refacerea planului de management, fiindu-i acordat sprijin de specialiştii din minister, precizează reprezentanţii instituţiei.
"Cu toate acestea, după depunerea noului plan de management s-au solicitat în numeroase rânduri completări, întrucât custodele omitea să introducă în planul de management observaţiile MMAP. De asemenea, ministerul a solicitat custodelui prezentarea punctului de vedere emis de către compartimentul de specialitate al agenţiei locale pentru protecţia mediului (Agenţiei pentru Protecţia Mediului Ilfov, n.r.), document necesar conform legislaţiei în vigoare pentru promovarea planului de management, act pe care custodele nu l-a prezentat", se mai spune în răspunsul ministerului.
Reprezentanţii MMAP apreciază totodată că Turmac a fost interesat mai mult de "aplicarea unor tarife care nu aveau legătură cu misiunea de custode şi de impunerea unor măsuri abuzive în regulamentul, ca de exemplu: limitarea circulaţiei aerovalelor la anumite înălţimi, limitarea numărului de traversări cu ambarcaţiuni, în condiţiile în care deja erau impuse restricţii privind viteza de deplasare, puterea motorului, nivelul de zgomot, distanţa minimă între două ambarcaţiuni".
MMAP mai precizează că ultima variantă a planului de management a fost depusă de către custode în 2 iunie 2015 şi, până la aprobarea planului de management, custodele trebuie să aplice setul de măsuri de conservare existent în planul de acţiuni prevăzut în dosarul de candidatură cu care acesta a participat la sesiunea de atribuire şi care trebuie actualizat anual.
Custodele rezervaţiei Lacul Snagov, Constantin Turmac, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că încearcă de ani de zile limitarea vitezei navelor şi activităţilor de agrement pe lac, în concordanţă cu legislaţia de mediu, dar Ministerul Mediului amână aprobarea planului de management.
Citeşte şi:
Custode Snagov: Regulamentul de navigaţie, nerespectat. Ministerul Mediului nu aprobă planul de management
În accidentul produs sâmbătă noaptea pe Lacul Snagov au fost implicate o ambarcaţiune Spat, a restaurantului şi hotelului Dolce Vita, în aceasta aflându-se şase persoane, şi una Commander, în care se aflau cinci persoane. Ambarcaţiunea localului, condusă de Ionuţ Conea, s-a scufundat în urma impactului cu Commander-ul condus de Alexandru Popescu.
Citeşte şi:
Două ambarcaţiuni s-au ciocnit pe Lacul Snagov: Cinci persoane au fost rănite. O a şasea persoană a fost găsită înecată
Conea a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind zero, în timp ce Popescu a refuzat testarea, fiind dus la Spitalul Elias pentru analize. Acestea au relevat o alcoolemie de 0,85 în cazul tânărului.
Potrivit unor surse din Poliţiei, Popescu a declarat la audieri că a băut două - trei pahare de vin cu gheaţă şi cu apă după ora 17.00 şi a ieşit să se plimbe cu ambarcaţiunea la ora 23.30, când s-a produs accidentul. El a mai spus că, după producerea accidentului, a ajuns la mal şi a "luat de pe nişte mese pahare cu diverse lichide", pe care le-a băut, fără a şti, însă, ce conţineau, după care i s-a făcut rău şi a vărsat.
Tânărul le-a mai spus oamenilor legii că nu înţelege de ce cealaltă ambarcaţiune nu avea luminile în funcţiune.
Citeşte şi:
Conducătorul bărcii care a provocat accidentul de pe Snagov avea o alcoolemie de 0,85 g/l. Tânărul spune că a băut după tragedie
În urma accidentului, un bărbat de aproximativ 60 de ani a murit, trupul său neînsufleţit fiind găsit duminică, în jurul orei 11.30, pe fundul lacului, de scafandrii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti - Ilfov.
O femeie de 30 de ani este în comă, fiind internată la Spitalul Floreasca alături de un bărbat cu traumatism cranio-cerebral minor, iar la Spitalul Elias au fost internaţi o femeie şi un bărbat cu traumatisme cranio-cerebrale minore şi fracturi deschise de membre inferioare, potrivit coordonatorului SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.
Alexandru Popescu este fiul fostului proprietar al Petrolexportimport, Ovidiu Popescu, care a murit în 2011. După moartea tatălui său, Alexandru Popescu ar fi moştenit o avere estimată la aproximativ 10 milioane de euro.
Citește pe alephnews.ro: Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Conducătorul bărcii care a provocat accidentul de pe Snagov avea o alcoolemie de 0,85 g/l. Tânărul spune că a băut după tragedie
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe