Mort după o supradoză de paracetamol. Deces al unui bărbat bolnav de Covid-19, care se trata acasă

  • Un bărbat de 70 de ani, din Botoşani, infectat cu SARS-CoV-2, a murit din cauza unei afectări hepatice grave, ca urmare a supradozei de paracetamol cu care se trata acasă.
  • Rudele le-au spus medicilor că bărbatul lua două tablete la fiecare două ore.
Urmărește
5253 afișări
Imaginea articolului Mort după o supradoză de paracetamol. Deces al unui bărbat bolnav de Covid-19, care se trata acasă

Mort după o supradoză de paracetamol. Deces al unui bărbat bolnav de Covid-19, care se trata acasă

Un bărbat de 70 de ani, din Botoşani, infectat cu SARS-CoV-2, a murit din cauza unei afectări hepatice grave, ca urmare a supradozei de paracetamol cu care se trata acasă. Rudele le-au spus medicilor că bărbatul lua două tablete la fiecare două ore.

Bărbatul a fost preluat de acasă de o ambulanţă şi dus la spital în stare critică, având afectare hepatică gravă, ca urmare a consumului exagerat de paracetamol.

Rudele bărbatului le-au pus medicilor că timp de o săptămână bărbatul a luat câte două tablete la fiecare două ore pentru a se trata acasă de COVID-19.

„Pacientul avea 70 de ani, era din oraşul Săveni. S-a solicitat ambulanţa la domiciliu, fiind într-o stare gravă, stare comatoasă. Pacientul a fost luat de la domiciliu şi transferat la Botoşani. În urma declaraţiilor familiei, pacientul prezenta de mai bine de o săptămână simptome respiratorii, tuse, dureri toracice, febră, frisoane şi, de mai bine de câteva zile, lua tratament cu paracetamol, un gram la patru ore. În momentul în care a ajuns la UPU pacientul era într-o stare gravă, a fost transferat ulterior pe ATI, unde s-a instalat stopul cardio-respirator, s-au încercat manevre de resuscitare, dar fără succes. În urma testului rapid antigen, pacientul era pozitiv. A fost testat şi PCR în UPU şi a ieşit, de asemenea, pozitiv”, a spus, la Aleph News, şeful DSP Botoşani, dr. Monica Adăscăliţei.

În prezent nu se cunoaşte câte tablete de paracetamol a luat, în total, bărbatul, fiind o anchetă în curs, care va stabili şi dacă acest pacient a fost cosultat de un medic.

„Este o anchetă în desfăşurare. Automedicaţia în orice boală este foarte rea, atâta timp cât pacienţii îşi iau medicamentele fie din informaţii de pe net sau alte surse. Întotdeauna am recomandat ca pacienţii să se adreseze medicului de familie, iar dacă nu au, să se adreseze UPU-urilor pentru că medicaţia se administrează în funcţie de nişte investigaţii clinice, analize de sânge, radiografie, ecografie şi în funcţie de asta se poate stabili un tratament medicamentos pentru fiecare pacient”, a mai spus dr. Adăscăliţei.

Dr. Monica Adăscăliţei a mai spus, la Aleph News, că în timpul pandemiei medicii botoşeneni s-au mai confruntat cu multe cazuri de automedicaţie.

„Într-adevăr pandemia aceasta ne-a arătat că foarte mulţi pacienţi au o anumită reticenţă de a se prezenta la spital şi pentru fiecare simptom, fie că sunt simptome specifice COVID sau simptome specifice virozei, iau medicamente la domiciliu fără a se adresa medicului de familie sau spitalelor, ceea ce e foarte grav”, a mai spus medicul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici