- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Nati Meir a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru înşelarea mai multor persoane
Tribunalul Bucureşti l-a condamnat, miercuri, pe fostul deputat Nati Meir la şapte ani de închisoare cu excutare, în dosarul în care este acuzat de înşelarea mai multor persoane, cărora le promitea că le dă sume de bani împrumut în schimbul unor garanţii.
Nati Meir a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru înşelarea mai multor persoane (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)
Instanţa a mai decis ca Nati Meir să plătească daune materiale pentru opt dintre părţile civile constituite în dosar.
Totodată, potrivit deciziei instanţei, Nati Meir nu mai are dreptul de a fi ales şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, atât pe perioada executării condamnării de şapte ani, cât şi timp de patru ani după ispăşirea pedepsei.
Decizia magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti nu este definitivă, putând fi atacată de Nati Meir cu apel, caz în care dosarul va ajunge la Curtea de Apel Bucureşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Avem misiunea să apărăm Democrația în România. Pentru că am trăit în Comunism. Dictatură. Ceaușescu!
-
Donald Trump şi Olaf Scholz au vorbit la telefon. Au convenit că războiul din Ucraina durează „de prea mult timp”
-
Oficial american: Pakistanul dezvoltă rachete care ar putea lovi SUA
-
Preşedinţii Rusiei şi Uzbekistanului au vorbit despre asasinarea generalului rus de către un uzbec
În acest dosar, Nati Meir este judecat pentru înşelarea a opt persoane, pe care a încercat să le plătească pentru anumite servicii cu bancnote specimen.
Potrivit procurorilor, în perioada ianuarie - octombrie 2009, Nati Meir, "profitând de ascendentul moral pe care îl avea, creat prin poziţiile publice deţinute, respectiv de fost deputat în Parlamentul României şi de candidat la Preşedinţia României", i-a indus în eroare pe Filoti Silvian Ilie, Ilinca Ştefan, Dumitru Marius, Florin Drăghici, Radu Pîndici, Mariana Oţetaru, Valentin Bălănescu şi George Mantea, producându-le un prejudiciu total de 444.235 de lei.
Nati Meir s-a prezentat victimelor ca fiind o persoană cu putere financiară, care oferă împrumut sume mari în valută, cu garanţii imobiliare, şi le-a arătat acestora, în momentul încheierii contractelor de împrumut ori pe parcursul derulării acestora, un rucsac plin cu valută falsă.
Meir este arestat preventiv din octombrie 2009.
Fostul deputat, încarcerat în Penitenciarul Galaţi, pentru trafic de influenţă, a încercat, la sfârşitul săptămânii trecute, să se spânzure în toaleta celulei sale, folosind baierele unei sacoşe, însă bara de care s-a agăţat s-a rupt. Potrivit purtătorului de cuvânt al ANP, Johanna Popescu, Meir nu a păţit nimic, neavând vreo leziune sau vreo traumă care să necesite spitalizarea.
Nati Meir mai are o condamnare la patru ani de închisoare într-un alt dosar, pentru înşelarea mai multor persoane cărora le promisese locuri de muncă în Israel. Decizia a fost contestată de Meir la Curtea de Apel Bucureşti, următorul termen în acest proces fiind în 26 octombrie.
Totodată, la Tribunalul Galaţi se judecă un alt dosar în care Nati Meir este acuzat alături de fiul lui, Or Meir. Cei doi, trimişi în judecată la începutul lunii iunie, sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi, respectiv, complicitate la această infracţiune.
Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Galaţi îl acuză pe Nati Meir că, în cursul anului 2008, în calitate de deputat, a pretins de la o denunţătoare 50.000 euro spunându-i că va interveni pe lângă judecători din Tribunalul Galaţi pentru ca aceştia să dispună eliberarea ei din arest în dosarul în care este judecată pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune.
De asemenea, în cursul anului 2009 şi în lunile martie-aprilie din 2010, Nati Meir, prin intermediul fiului său, ar fi pretins suma de 65.000 euro de la cinci denunţători, cărora le-a spus că va interveni la magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru ca aceştia să dispună judecarea lor în libertate şi, ulterior, condamnarea la pedepse cu suspendarea executării, în două dosare în care sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune, respectiv complicitate la luare de mită.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO