Numărul de muncitori la Catedrala Mântuirii Neamului a fost suplimentat. FILMUL de prezentare a construcţiei – VIDEO
This browser does not support the video element.
”Vremea bună a permis constructorului sporirea efectivului de muncitori. Pe şantier lucrează în orice moment al programului de lucru un lot având între 230 şi 250 muncitori. După cum se vede, lucrăm în continuare la suprastructura edificiului, care se înalţă de la cota 0. Se lucrează la toate cele 11 loturi în care s-a împărţit zona parterului catedralei. Se sudează în continuare bare verticale, se montează armătură flexibilă, montăm cofraje, se toarnă ploturi de beton şi se montează zidăria la unele elemente verticale din interior. Avem trei situaţii de elemente: elemente verticale la care avem numai armătură flexibilă, elemente verticale cu combinare de armătură flexibilă şi armătură rigidă şi elemente care sunt îmbrăcate şi în zidărie. Fiecare element şi situaţie în parte se tratează într-un anumit fel din punct de vedere tehnologic“, a declarat ing. Dan Dumitrescu, diriginte de şantier, informează www.catedralaneamului.ro.
Construcţia Catedralei Mântuirii Neamului a început în decembrie 2010. Viitoarea catedrală, de pe Dealul Arsenalului, va avea 120 de metri lungime, 70 de metri lăţime şi 120 metri înălţime, iar la slujbe vor putea participa 5.000 de credincioşi. Costul lucrărilor pentru construcţia la roşu a fost estimat la 100 de milioane de euro.
La începutul anului 2011, Sfântul Sinod a aprobat o procedură de colectă naţională pentru construirea Catedralei. În februarie 2011, Guvernul a alocat 10 milioane de lei pentru acest proiect. Primăria Capitalei şi primării de sector au donat la rândul lor pentru construcţie.
Mai multe voci din rândul societăţii civile au criticat alocarea de bani publici pentru construirea Catedralei.
La sfârşitul anului trecut, presa a relatat că Patriarhia a trimis consiliilor judeţene o scrisoare prin care solicita câte 300.000 de euro „pentru plata materialelor şi manoperei necesare lucrărilor la structură în această fază esenţială pentru bunul mers al întregii lucrări”.