Numărul posturilor din trei structuri ale Ministerului Economiei va fi redus cu 152

Numărul de posturi din trei structuri ale Ministerului Economiei va fi redus cu 152, cea mai mare scădere, de 113 funcţii, urmând să fie operată la Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri, economiile totale la buget urmând să se ridice în acest an la 1,44 milioane lei.

Urmărește
47 afișări
Imaginea articolului Numărul posturilor din trei structuri ale Ministerului Economiei va fi redus cu 152

Numărul posturilor din trei structuri ale Ministerului Economiei va fi redus cu 152 (Imagine: Luiza Puiu/Mediafax Foto)

Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, care în prezent are 226 de posturi, va rămâne cu jumătate din personal, după ce cele 13 oficii teritoriale vor fi comasate în şapte unităţi, se arată în nota de fundamentare a unui proiect de hotărâre de guvern elaborat de Ministerul Economiei.

În cele 13 oficii lucrează 195 de persoane, iar în aparatul central sunt angajate 31 de persoane.

În urma reorganizării, în oficiile teritoriale vor fi angajate 82 de persoane, în timp ce aparatul central îşi va menţine organigrama, iar economiile la bugetul de stat vor fi în acest an de 639.900 lei.

Totodată, Centrul Român pentru Promovarea Comerţului şi Investiţiilor Străine va avea 72 de posturi, de la nivelul actual de 96 de salariaţi, iar economiile la buget vor fi în valoare de 321.000 lei.

Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) va fi restructurat prin reducerea posturilor de la 65 la maxim 50, inclusiv conducerea, însă măsura ar putea fi interpretată ca o "instabilitate instituţională", potrivit sursei citate.

"În cazul reducerii în cursul anului curent a numărului de posturi, de la 65 la 50, reducerea de personal a OPSPI în perioada 2009-2010 va reprezenta 44,44%", potrivit sursei citate.

OPSPI, aflat în coordonarea Ministerului Economiei, este specializat în activităţi de privatizare, atragere de investiţii, postprivatizare şi administrare apentru un 134 de companii din sectoarele energie, minerit, petrol şi gaze şi industria de apărare.

"Reducerea personalului OPSPI poate crea întârzieri generatoare de grave disfunctionalităţi în procesul de administrare şi privatizare a agenţilor economici din portofoliul MECMA, cu efecte imediate la nivel macroeconomic şi, implicit, poate pune atât investitorii deja existenţi pe piaţă, cât şi pe cei potenţial interesati de piaţa românească, în situaţia de a avea o percepţie de instabilitate instituţională", potrivit notei de fundamentare.

Totodată, privatizarea unor societăţi din portofoliul Ministerului Economiei ar putea fi afectată din cauză că angajaţii care vor rămâne în OPSPI vor avea un volum de muncă mai mare.

"Nivelul de încărcare al personalului OPSPI, oricum ridicat, poate deveni alarmant având în vedere faptul că s-au înregistrat expresii de interes pentru privatizarea, în viitorul imediat, a unor societăţi precum Avioane Craiova, IOR Bucuresti, ISCIR Cert Bucureşti", menţionează sursa citată.

De asemenea, documentul preciează că "există interes" pentru relansarea activităţii firmelor miniere Moldomin Moldova Nouă şi Cuprumin Abrud, reorganizarea Minvest Deva, relansarea şi eventuala privatizare a combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea, atragerea de investiţii la UM Orăştie, crearea de societăţi mixte la Fomernerg, filială a Transelectrica, fuziunea filialelor de furnizare ale Electrica SA şi reorganizarea Electrica Serv şi reorganizarea societăţilor din domeniul energiei electrice.

Prin renunţarea la 15 posturi din OPSPI bugetul de stat va câştiga în acest an 484.200 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici