NUNTA fostului principe Nicolae, ultimele PREGĂTIRI. Călăreţi, cod obligatoriu pentru invitaţi şi un SALUT al mulţimii de la balcon

Călăreţi de la Junii Braşovului şi un ansamblu folcloric vor însoţi caleaşca în care vor parcurge fostul principe Nicolae şi Alina Binder drumul de la biserică până la Cazinoul din Sinaia. Ţinuta la cununia religioasă care va avea loc duminică este obligatorie.

Urmărește
6007 afișări
Imaginea articolului NUNTA fostului principe Nicolae, ultimele PREGĂTIRI. Călăreţi, cod obligatoriu pentru invitaţi şi un SALUT al mulţimii de la balcon

NUNTA fostului principe Nicolae: Călăreţi, ansamblu folcloric şi ţinută obligatorie la cununie

Nunta fostului principe Nicolae şi a Alinei Binder va avea loc duminică, în Sinaia.

Pe invitaţii scrie că ţinuta la biserică este obligatorie. Doamnele trebuie să poarte rochie de zi şi pălărie, iar domnii uniformă sau costum de zi. Cununia religioasă va avea loc la Biserica ”Sfântul Ilie”, iar conform programului oficial, aceasta va fi la ora 14.30, publicul neavând acces în lăcaşul de cult. O oră mai târziu este programată ieşirea mirilor din biserică şi plecarea spre spre Cazino, cu o caleaşcă.

Nicolae şi soţia vor pleca de la biserică spre Cazino cu o caleaşcă, iar în faţă vor avea călăreţii de la Junii Braşovului.

“Primii vor fi Junii Braşovului, care vor merge pe cai, apoi caleaşca cu mirii, iar apoi un ansamblu folcloric din Bucovina. Vor merge până la Cazino, pe bulevardul Carol I. Circulaţia va fi restricţionată cât vor trece. Pregătirile lor sunt în regulă”, a declarat pentru MEDIAFAX primarul din Sinaia, Vlad Oprea.

Potrivit acestuia, sunt aşteptate mii de persoane care să salute mirii când vor trece spre Cazino, în caleaşcă.

La ora 16:30, Nicolae şi Alin vor ieşi în balcon, la Cazino, să-i salute pe cei prezenţi, iar la ora 18.00 va începe recepţia.

Potrivit biroului de presă al nepotului regelui Mihai, naşi vor fi Liviu şi Simona Popescu, Constantin Filitti şi Alexandra Butculescu-Filitti. Cavaleri sunt Mihai Binder, fratele Alinei, Andrew Griffiths din Marea Britanie, Charles-Antoine Uyttenhove din Belgia, Bejan Alizaddeh şi James Dalzell din Marea Britanie, Bogdan Macarie. Domnişoarele de onoare vor fi Elizabeta-Karina de Roumanie , Mihaela Şerban, Raluca Tilea, Yvonne Persic, Denisa Fătuşan şi Ana Burcea.

Printre invitaţi se numără Her Highness Princess Eleonore Schaumburg-Lippe, Prince Grigore Ghyka, Count Hubertus Droste zu Vischering von Nesselrode-Reichenstein, Count Elemer Jankovich-Besan, Baron Philip Rinn of Earlston, IPS Calinic (delegat de catre PF Părinte Daniel), Vlad Oprea - primar Sinaia, Elizabeta-Karina de Roumanie, Familia Raţiu - Nicolae, Sasha, Indrei & Pamela, Irina Freisacher - din familia Rosetti şi Familia Don, Gregor Roy Chowdhury, părintele Iustin - Mânăstirea Oaşa, Alexandra Dulgheru, jucătoare de tenis, sau Raul Badiu, pilot de raliu.

Sursa citată a precizat că pentru invitaţiile de nuntă, mirii “au ales să folosească detalii imagistice din manuscrisul Reginei Maria pentru a dărui fiecărui oaspete, alături de invitaţii, o amintire sensibilă şi nobilă a ceea ce însemnă regalitate”.

Meniul din cadrul recepţiei va cuprinde 4 feluri de mâncare din bucătăria tradiţională românească, dar şi din bucătăria internaţională şi sunt atent alcătuite chiar de miri.

Familia Regală a României nu va participa la acest eveniment.

Potrivit unui comunicat de presă al Familiei Regale, sâmbătă şi duminică, Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu vor face o vizită în oraşele Soultzmatt şi Haguenau din Alsacia, Republica Franceză, la invitaţia oficială a autorităţilor celor două municipalităţi.

“Majestatea Sa Custodele Coroanei se află în Alsacia pentru a onora memoria soldaţilor români ucişi în anii 1917 şi 1918, în lagărul de prizonieri ai armatei germane. De asemenea, Majestatea Sa doreşte să aducă omagiu localităţii Soultzmatt, care a donat Guvernului României, în anul 1919, locul pe care fusese aşezat lagărul, pentru a fi transformat în cimitir militar românesc. Cimitirul a fost construit în anii 1919-1920 şi a fost onorat cu vizita suveranilor României Mari, Ferdinand I şi Maria, la 9 aprilie 1924”, se arată în comunicat.

Cazinoul din Sinaia, unde va avea loc petrecerea, se află în administrarea autorităţilor locale, însă angajaţii de aici nu au vrut să spună cât l-a costat pe nepotul regelui Mihai acest eveniment, invocând că a fost semnat un contract de confidenţialitate. Însă, oricine poate închiria Sala Oglinzilor, locul unde va avea loc petrecerea, pentru suma de 2.500 de euro.

“Cazinoul este o clădire simbol a acestui oraş. A fost construit între anii 1911 – 1912 după planurile celebrului arhitect Petre Antonescu. Este construit în stil neoclasic. Cazinoul a fost închis în perioada celor două războaie şi interzis în 1947 pentru că în ţară au fost interzise jocurile de noroc”, declara recent, pentru MEDIAFAX, Rozalia Bremm, ghidul Cazinoului.

Legendele spun că această clădire a fost blestemată, mulţi dintre bogaţii vremii respective piarzând aici averi fabuloase.

“La două zile după ce Cazinoul a fost inaugurat, se pierde o avere uriaşă, averea unor fraţi. Din păcate, nu ştim cine a câştigat, dar ştim ce s-a întâmplat pentru că aceştia se sinucid la două zile după ce cazinoul este inaungurat. Este un mare scandal. A fost preluată ca ştire importantă de presa din străinătate. Iată de ce se cer soluţii urgente. Soluţiile au fost următoarele: să se meargă cu bani, cadouri prin oraş la cei care au nevoi materiale sau la cei care se ocupă de zvonuri”, povestea ghidul Cazinoului despre legenda clădirii monument din Sinaia.

Nunta nepotului Regelui Mihai va avea loc în cea mai mare sală a Cazinoului, Sala Oglinzilor. Pe vremuri, aici era sala ruletelor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici