O carte de condoleanţe în memoria Regelui Mihai a fost deschisă la Sala Unirii din Alba Iulia. Aceasta va fi înmânată Casei Regale în semn de omagiu

O carte de condoleanţe a fost deschisă, joi, la Sala Unirii din Alba Iulia, în memoria Regelui Mihai, iar în ea pot scrie până în data de 16 decembrie toţi cei care vor să-şi ia rămas bun. Apoi, cartea va fi înmânată Casei Regale în semn de omagiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
304 afișări
Imaginea articolului O carte de condoleanţe în memoria Regelui Mihai a fost deschisă la Sala Unirii din Alba Iulia. Aceasta va fi înmânată Casei Regale în semn de omagiu

Carte de condoleanţe în memoria Regelui Mihai, deschisă la Sala Unirii din Alba Iulia

Cartea de condoleanţe deschisă la Alba Iulia este îmbrăcată în catifea, iar pe ea este scrisă data la care a murit Regele Mihai, 5 decembrie.

Deasupra ei se află o fotografie a Majestăţii Sale, iar în părţile laterale sunt puse flori, lumânări şi un drapel cu însemnele regalităţii.

Cartea de condoleanţe a fost deschisă, joi, în prezenţa oficialităţilor locale şi judeţene, care au ţinut un moment de reculegere. Primul care a scris în carte a fost primarul din Alba Iulia, Mircea Hava. Acesta a spus, la finalul evenimentului, că Regele Mihai a plecat doar ”fizic” dintre noi.

”Majestatea sa nu mai este, a plecat, dar a plecat fizic pentru că spiritul lui şi ceea ce a făcut pentru România rămâne. Noi, cei din Alba Iulia, şi toţi din România suntem recunoscători. Maiestate, veţi rămâne mereu în sufletul şi în inima noastră, ca un om care s-a bătut pentru România, care a făcut lucruri deosebite pentru România”, a spus Mircea Hava.

Directorul Muzeului Naţional al Unirii, Gabriel Rustoiu, a amintit că Regele Mihai a primit titlul de cetăţean de onoare al oraşului şi cel de ”Mare Voievod de Alba Iulia”.

”Alba Iulia a însemnat foarte mult pentru regalitatea României pentru că aici, la Alba Iulia, s-a încoronat primul Rege al României Mari (Regele Ferdinand - n.r.), a ales Alba Iulia ca simbol al Unităţii Naţionale, pe lângă faptul că la 1 Decembrie 1918 românii din Ardeal au hotărât Unirea. Aici a fost şi prima Capitală a tuturor ţărilor româneşti în vremea lui Mihai Viteazu. Majestatea sa după prima domnie a şi primit titlul onorific de Voievod de Alba Iulia şi aici în Sala Unirii a fost făcut şi cetăţean de onoare. Trebuie să menţionez că toţi Regii României Mari au păşit în această sală”, a spus Rustoiu.

Cei care doresc să scrie în cartea de condoleanţe o pot face până în 16 decembrie, zi în care va fi înmormântat Regele, iar apoi va fi trimisă Casei Regale în semn de omagiu din partea judeţului.

Sala Unirii este deschisă de marţi până duminică între orele 10.00 şi 17.00.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici