- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oltul, blocat la ieşirea din Miercurea Ciuc de un baraj de PET-uri şi gunoi
Un baraj de peste 200 de metri cubi de PET-uri şi gunoi menajer a blocat râul Olt, la ieşirea din Miercurea Ciuc, iar angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Harghita au început, miercuri, acţiunile pentru decolmatarea râului.
Oltul, blocat la ieşirea din Miercurea Ciuc de un baraj de PET-uri şi gunoi (Imagine din arhivă; Doru Nica/Mediafax Foto)
Fenomenul a fost sesizat de un localnic marţi seară, iar acesta i-a anunţat pe reprezentanţii SGA.
"Am constatat că sesizarea se confirmă. Este vorba despre o cantitate imensă de PET-uri care a barat cursul de apă, respectiv 200 de metri cubi de flacoane şi gunoi menajer, care se întinde pe o lungime de 20 de metri, pe o lăţime de peste zece metri, având grosimea de cel puţin un metru. În experienţa mea de 25 de ani nu am mai văzut aşa ceva în judeţ", a declarat inginerul şef Darvas Janos, de la SGA Harghita.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
În cursul dimineţii de miercuri, angajaţii SGA au umplut peste zece saci cu PET-uri care blocau cursul Oltului, dar alte flacoane erau aduse în aval dinspre localităţile traversate de râu pe o distanţă de 50 de kilometri de la izvoare.
"Parcă am fi meşterul Manole - ce adunăm se pune la loc. Toate aceste PET-uri sunt rezultatul indolenţei oamenilor şi al autorităţilor locale. În loc să îşi facă treaba, lasă gunoaiele să fie duse de cursul de apă în aval, iar noi am ajuns să fim gunoierii lor. Acesta este rezultatul civilizaţiei!", a afirmat directorul SGA Harghita, Miklos Geza.
Angajaţii SGA Harghita au cerut sprijinul Societăţii Apelor Române în vederea disponibilizării de fonduri pentru montarea de plase la ieşirea din fiecare comună.
"În acest fel, vom putea constata care dintre localităţi poluează mai mult Oltul şi vom putea trece la sancţiuni", a adăugat Miklos Geza.
Potrivit sursei citate, acţiunea de îndepărtare a deşeurilor menajere va dura cel puţin o săptămână.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:03
-
ieri, 23:10