Omar Hayssam, condamnat definitiv la 24 de ani şi patru luni în dosarul "Manhattan", decizia Curţii de Apel Bucureşti fiind definitivă

Omar Hayssam a fost condamnat la 24 de ani şi patru luni în dosarul "Manhattan", cauză în care era acuzat de înşelăciune şi delapidare prin intermediul unui grup de firme numit "Manhattan", decizia Curţii de Apel Bucureşti fiind definitivă.

Urmărește
3771 afișări
Imaginea articolului Omar Hayssam, condamnat definitiv la 24 de ani şi patru luni în dosarul "Manhattan", decizia Curţii de Apel Bucureşti fiind definitivă

Omar Hayssam, condamnat definitiv la 24 de ani şi patru luni în dosarul "Manhattan" (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

"Aplică inculpatului Omar Hayssam pedeapsa cea mai grea de 13 ani şi 4 luni închisoare, sporită în mod succesiv, în condiţiile art. 34 alin.(1) lit. b) din Codul penal din 1969 cu 11 ani, inculpatul având în final de executat o pedeapsă de 24 de ani şi 4 luni închisoare", se arată în decizia instanţei.

Omar Hayssam a fost condamnat în primă instanţă de Tribunalul Bucureşti la 13 ani şi patru luni de închisoare, la care s-a adăugat un spor de zece ani, pedepasa finală fiind de 23 de ani şi patru luni. La ultimul termen de la Curtea de Apel procurorii DIICOT au cerut un spor de pedepasă mai mare de zece ani, solicitare admisă de instanţă, sporul fiind de 11 ani.

Sirianul Omar Hayssam a fost trimis în judecată de DIICOT în luna octombrie a anului 2012, alături de fratele lui, Mohamad Omar, cumnatul său, Mihai Nasture, şi doi parteneri de afaceri, Viorel Vasile Mafteucă şi Doina Farladanschi, toţi fiind acuzaţi de înşelăciune şi delapidare, prin intermediul unui grup de firme, numit "Manhattan". Mai multe imobile, terenuri şi instalaţii industriale, precum şi peste un milion de euro au fost puse sub sechestru în acest dosar.

În luna martie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv contopirea pedepselor primite de Omar Hayssam în dosarele "Volvo", "Foresta Nehoiu" şi cel al răpirii celor trei jurnalişti, sirianul urmând să execute 23 de ani şi patru luni de închisoare.

În 30 iunie 2006, Hayssam a fugit din România la bordul unei nave. Fuga acestuia a determinat revocarea din funcţii a şefilor SRI, SIE şi DGIPI, Radu Timofte, Gheorghe Fulga şi Virgil Ardelean, dar şi a procurorului general al României Ilie Botoş, în 20 iulie 2006.

Omar Hayssam a fost adus în România în iulie 2013, după şapte ani de la fuga sa din ţară. În prezent, Hayssam este încarcerat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici