Pălării din sticle de plastic, ziare sau şerveţele, la o paradă în centrul Timişoarei - GALERIE FOTO

Pălării cumpărate din America sau Australia, altele realizate în România din materiale reciclabile, precum sticle de plastic, ziare sau şerveţele au fost prezentate, vineri, în centrul Timişoarei, în cadrul unei parade, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
1764 afișări
Imaginea articolului Pălării din sticle de plastic, ziare sau şerveţele, la o paradă în centrul Timişoarei - GALERIE FOTO

Pălării din sticle de plastic, ziare sau şerveţele, la o paradă în centrul Timişoarei - GALERIE FOTO

"Eu sunt mai veche decât pălăria pe care o port", glumeşte Dorina Lungu, în vârstă de 83 de ani.

Timişoreanca este îmbrăcată cochet, iar poşeta-plic şi paltonul de culoare maro şi le-a asortat cu pălăria într-o culoare aproape identică. Dorina Lungu a venit însoţită de fiica sa, care poartă o pălărie roşie, în centrul Timişoarei, pentru a participa la o acţiune inedită. Şi anume, prima ediţie a Paradei Pălăriilor, eveniment organizat de Asociaţia Femeilor Antreprenor din România.

În total, aproximativ 50 de timişoreni de toate vârstele, femei şi bărbaţi, au căutat în dulap cea mai frumoasă pălărie pe care au purtat-o, vineri, în cadrul acţiunii desfăşurate în Piaţa Operei. Astfel, timişorenii care au avut drum prin centrul oraşului au putut admira pălării de toate culorile şi de toate formele, din mai toate colţurile lumii.

Sevastian Bălescu se mândreşte cu o colecţie de şapte pălării pe care le-a cumpărat în timpul unei călătorii din America. Cu patru dintre ele a venit în centrul Timişoarei, pentru a participa la paradă.

"Am fost în America, în partea de vest, la Santa Monica, şi am cumpărat şapte pălării în drumul spre Marele Canion. Iar ghidul, o femeie, m-a întrebat de ce am cumpărat pălării şi i-am spus că în România este un obicei, bărbaţii îşi scot pălăria în faţa femeilor. <Dar de ce aţi cumpărat şapte?>, m-a mai întrebat şi i-am spus pentru că <m-aţi condus atât de bine că de şapte ori îmi ridic pălăria în faţa dvs.>", a povestit Sevastian Bălescu.

Printre cei care au participat la paradă s-au numărat şi mai multe tinere din Lugoj, care au purtat pălării cu totul inedite. Acestea au fost realizate de un designer din Lugoj şi care a realizat până acum doar pălării pe care le poartă actorii în spectacole de teatru. Designerul a acceptat provocarea reprezentanţilor Asociaţiei Femeilor Antreprenor din România şi, de data aceasta, a realizat mai multe pălării neconvenţionale.

"Această provocare m-a făcut să creez altceva. O parte din pălăriile pe care le-am creat sunt din lână împâslită, care se freacă foarte mult cu apă şi săpun şi avem acele forme minunate. O parte din pălării sunt realizate din materiale reciclabile, vorbesc de plasticul de la sticle, ziare şi şerveţele, şi mai sunt pălării pe care le-am reinventat. Pălăriile acelea vechi pe care le aveam în dulap şi cărora le-am dat o altă formă", a spus Rosana Căpraru.

Designerul din Lugoj a afirmat că ideea de a realiza pălăriile din lâna împâslită pornesc de la o poveste, cea a Sfântului Clement, care a descoperit fetrul în jurul anului 800 d.Hr. "M-a inspirat această legendă şi ambiţia mea a fost să transform lâna (prin împâslire) în forme care prind viaţă. Potrivit legendei, Sf. Clement a descoperit pâsla (fetrul) pe când, călugăr rătăcitor fiind, şi-a umplut sandalele cu lână pentru a-şi proteja picioarele; umiditatea şi transpiraţia de la mersul pe jos au comprimat fibrele de lână, transformându-le într-un material dur, dar confortabil şi plăcut la atingere. Pălărierii din Irlanda, dar şi din alte ţări, îl consideră pe Sf. Clement – Patronul Spiritual al pălărierilor", a povestit Rosana Căpraru.

După ce participanţii au defilat prin Piaţa Operei, organizatorii au oferit premii pentru cea mai frumoasă pălărie pentru femei şi cea mai frumoasă pălărie pentru bărbaţi. Astfel, a fost premiată o femeie de 70 de ani care a purtat o pălărie roz, precum şi un bărbat care a venit la paradă cu o pălărie din Australia, realizată din piele de cangur şi cu un accesoriu din piele de crocodil.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici