- Home
- Social
- TIMIŞOARA , (03.01.2017, 12:01)
- Adriana Mit
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Patru elevi din Timişoara, finalişti ai unui concurs NASA, nu pot participa la competiţie pentru că nu au bani
Patru elevi din Timişoara, finalişti ai unui concurs organizat de NASA în cadrul căruia au programat roboţi aflaţi la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, nu pot participa la competiţia din SUA pentru că nu au banii necesari deplasării, aproximativ 6.400 de dolari.
Urmărește
1531 afișări
Patru elevi din Timişoara, finalişti ai unui concurs NASA, nu pot participa la competiţie pentru că nu au bani
Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul Şcolar Timiş, cei patru elevi de liceu din Timişoara au format echipa heRObotics şi au participat în perioada septembrie – decembrie 2016 la Concursul Internaţional Zero Robotics.
Echipa este alcătuită din tineri de la patru licee de top de Timişoara: Silaghi Fineas - clasa a X-a Liceul Pedagogic "Carmen Sylva”, Ciuleanu Vlad Mihai - clasa a X-a Colegiul Naţional "C.D.Loga”, Cândreanu David - clasa a X-a Colegiul Naţional "C.D.Loga”, Prodaniuc Pavel - clasa a X-a Liceul Teoretic "J.L.Calderon”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
-
Alegeri SUA. Generaţia TikTok merge la vot. Cum influenţează reţeaua socială alegerile
-
Ion Cristoiu, despre alegerile din SUA: Trebuie să ne aşteptăm că nici Trump, nici Kamala nu vor accepta înfrângerea
-
Un influencer pro-Trump a primit 100 de dolari de la un agent rus pentru a posta un videoclip fals cu fraude electorale
Echipa heRObotics, coordonată de Gabriela-Nuşa Cojocaru, profesor la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva”, a reuşit să se califice în finala Concursului Internaţional Zero Robotics pe locul şase.
Competiţia are loc în 27 ianuarie la Boston, SUA, dar elevii timişoreni nu vor putea participa pentru că nu au banii necesari deplasării.
Inspectoratul Şcolar Timiş încearcă să-i ajute pe elevi prin găsirea unor sponsori.
Citeşte şi: Sebastian Ghiţă nu s-a prezentat la Poliţie, unde urma să semneze pentru controlul judiciar
“Prin proiect este asigurat accesul în sediul Institutul de Tehnologie din Massachusetts MIT, inclusiv în Laboratoarele Space, precum şi prânzul în ziua evenimentului. Echipa trebuie să îşi acopere costurile pentru transport, cazare şi hrană în restul perioadei de desfăşurare, precum şi cheltuielile pentru obţinerea vizei SUA. Suma pentru deplasarea la MIT-Boston (USA Cambridge, Massachusetts) se ridică la aproximativ 6400 $ (în care intră transport România-SUA – 5000 $; hrană – 600 $; cazare – 500 $; transport local– 300 $). Presupunând că vom identifica oameni de bine care să contribuie la pregătirea şi perfecţionarea tinerilor supradotaţi, ambasadori ai României la nivel mondial, ne vom intensifica eforturile în identificarea sponsorilor locali şi nu numai pentru familiile copiilor noştri”, a transmis Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş.
Gabriela-Nuşa Cojocaru, profesorul coordonator al elevilor din Timişoara, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că echipa heRObotics ar trebui să plece în SUA în data de 25 ianuarie, dar până în prezent nu s-au strâns banii.
“Am primit câteva promisiuni, dar nimic concret. În cadrul acestei competiţii au fost mai multe etape. Copiii au programat în mediul virtual mişcările sateliţilor experimentali aflaţi la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, urmând ca în finală, codurile lor să ruleze pe aceşti sateliţi”, a spus Gabriela-Nuşa Cojocaru.
Concursul Internaţional Zero Robotics se adresează elevilor de liceu din America de Nord, Europa şi Australia, şi are ca scop programarea robotilor SPHERES - sateliţi experimentali, aflaţi la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale.
Concursul este organizat anual de NASA în colaborare cu Centrul ESTEC al Agenţiei Spaţiale Europene ESA şi Institutul de Tehnologie din Massachusetts MIT din USA şi se finalizează cu invitarea primelor 14 echipe finaliste la sediul lor în data de 27 ianuarie 2017.
Citeşte şi: Trafic intens pe DN1, pe Valea Prahovei, unde s-au format coloane de maşini în mai multe zone
Citeşte şi: Un bărbat de 73 de ani din judeţul Vaslui a murit carbonizat după ce locuinţa i-a luat foc
Citeşte şi: Traficul rutier este oprit pe autostrada A2, o maşină a luat foc/ Traficul rutier a fost reluat după circa 20 de minute
Citeşte şi: Cutia Pandorei în sfera universitară. De la cazul lui Victor Ponta la cel al lui Gabriel Oprea şi acuzaţiile de plagiat la adresa Laurei Codruţa Kovesi
Citește pe alephnews.ro: FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegerile prezidențiale din SUA schimbă cursul lumii. Tot ce trebuie să știi despre procesul electoral
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce a pățit Marian Godina în timpul unei percheziții. Ce obiect a găsit pe noptiera suspectului peste care a intrat în casă
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe