Platformele online riscă să stârnească ura şi violenţa

În contextul tulburărilor create de manifestările extremei drepte în Marea Britanie, platformele de social media sunt văzute drept mijloace de alimentare a agitaţiei.

Urmărește
233 afișări
Imaginea articolului Platformele online riscă să stârnească ura şi violenţa

Imagine cu caracter ilustrativ

Ofcom (Office of Communications), autoritatea de reglementare pentru sectoarele de comunicaţii din Marea Britanie, consideră că reţelele de socializare alimentează tulburările care au cuprins ţara şi spune firmelor care le deţin că "nu este nevoie să aştepte" pentru a-şi face platformele mai sigure, scrie BBC

Măsurile din partea companiilor sunt necesare în contextul în care platformele sunt utilizate pentru a "stârni ura" şi a "provoca violenţa", după cum spune Ofcom.

Conform reglementărilor în vigoare în Marea Britanie, platformele de partajare video precum TikTok "trebuie să îşi protejeze utilizatorii de videoclipurile care pot incita la violenţă sau ură", însă multe platforme care permit oamenilor să încarce videoclipuri, cum ar fi X (fostul Twitter), nu se supun acestor norme.

Ofcom aşteaptă o sporire a puterilor printr-o lege care ar putea să intre în vigoare abia în 2025, de aceea ţine să apeleze direct platformele de social media pentru ajutor în împiedicarea răspândirii mesajelor de ură online, mai scrie BBC.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici