- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (30.08.2017, 07:27)
- Andreea Traicu
Plenul CSM discută 45 de cereri de pensionare ale magistraţilor, dar şi contestaţiile procurorilor Mihaela Iorga şi Doru Ţuluş la decizia revocării din DNA
45 de procurori şi judecători au făcut cereri de pensionare, urmând ca solicitările să se discute în şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de miercuri.
Urmărește
411 afișări
Plenul CSM discută 45 de cereri de pensionare ale magistraţilor
Printre cei care se pensionează sunt un judecător de la instanţa supremă, Emanuel Albu, şi doi judecători cu rang de Curte de Apel, unul dintre ei fiind fostul secretar de stat în Ministrul Justiţiei, Lidia Barac.
Dintre procurori, printre cei care au cerut pensionarea sunt Gheorghe Stoica, de la DIICOT, şi Minodora Vladu, de la DNA.
Plenul CSM discută, în şedinţa de miercuri, contestaţiile formulate de procurorii Mihaela Iorga şi Doru Ţuluş la măsura revocării din DNA. După revocare, Ţuluş a revenit la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar Mihaela Iorga la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Sindicaliştii au încheiat protestul din Piaţa Victoriei, din cauza sosirii susţinătorilor lui Călin Georgescu
-
Protest de amploare în Bucureşti: silvicultori, militari în rezervă, poliţişti, angajaţi ai metrolului, mineri, siderurgişti. Una din revendicări este abrogarea ”ordonanţei austerităţii”
-
Peste 1.000 de oameni au participat la Hora Unirii organizată de Călin Georgescu în parcul Tineretului din Capitală. A fost prezent şi George Simion
Atât Doru Ţuluş, cât şi Mihaela Iorga au anunţat, după ce Laura Codruţa Kovesi a semnat ordinele de revocare, că vor contesta în instanţă decizia, dacă va fi menţinută de CSM.
Procurorul şef al DNA a cerut revocarea Mihaelei Moraru Iorga pentru că „nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului şef al Secţiei din care făcea parte. Neprezentarea denunţului a avut drept consecinţă imposibilitatea aplicării unor dispoziţii procesual penale în raport cu persoane cercetate”. Mai exact, este vorba despre un denunţ pe care procurorul l-ar fi primit prin intermediul aplicaţiei whatsapp.
În cazul lui Doru Ţuluş, revocarea a fost cerută de şefa DNA pentru că există „suspiciuni rezonabile că imparţialitatea sa este afectată, având în vedere că a soluţionat dosare penale în care era implicată o persoană cu care avea raporturi civile”.
Mai exact, lui Doru Ţuluş i se reproşează faptul că şi-a vândut drepturile litigioase asupra unor restanţe salariale către un om de afaceri - Mihai Rotaru. Ulterior, Rotaru a fost implicat într-unul dintre dosarele ANRP şi a fost trimis în judecată, alături de fostul lider al PDL Ioan Oltean.
Citeşte şi: Ziua adevărului pentru conducerea Inspecţiei Judiciare, după raportul despre activitatea DNA
Citeşte şi: VIDEO | Sute de kilograme de carne STRICATĂ, găsită de Protecţia Consumatorilor în Satul de Vacanţă din Mamaia
Citeşte şi: MANUALUL de sport le explică elevilor cum să stea încolonaţi, care sunt părţile corpului şi care ar trebui să fie poziţia corectă în bancă/ Cum arată şi ce conţine
Citeşte şi: Omul de afaceri Sorin Strutinsky cere Inspecţiei Judiciare cercetarea Laurei Codruţa Kovesi
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe