- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (19.09.2016, 12:49)
- Cătălina Mănoiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PNL vrea să depună plângere penală şi să retrimită Legea Educaţiei la comisie, după scandalul privind amânarea concursurilor de directori din şcoli
Surse din PNL au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că liderii partidului au recomandat grupului PNL din Senat să depună plângere penală privind falsificarea semnăturii senatorului Dumitru Oprea în raportul de modificare a Legii Educaţiei.
Urmărește
1430 afișări
PNL vrea să depună plângere penală şi să ceară retrimiterea Legii Educaţiei la comisie, după scandalul din Comisia de învăţământ privind amânarea concursurilor de directori din şcoli
Conducerea PNL a făcut această recomandare în contextul în care Dumitru Oprea susţine că nu a participat la şedinţă şi nu a semnat raportul privind iniţiativa PSD pentru amânarea concursurilor de directori de şcoli.
PNL va cere şi retrimiterea la Comisia de învăţământ a iniţiativei menţionate.
Demersul a fost confirmat de conducerea PNL.
''S-a discutat despre subiectul examenelor pentru directorii de şcoli. Tema a fost dezbătută cu toţi colegii mei din Comisia de educaţie. Concluziile sunt două: o să solicităm întoarcerea proiectului la comisie pentru a putea să se lămurească exact despre ce este vorba şi cum poate fi împiedicat acest proiect şi doi, evident, PNL va face plângere penală pentru a se descoperi cum este posibil ca în Senatul României să se falsifice o semnătură'', a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu, întrebată dacă PNL va depune plângere penală privind raportul de adoptare a proiectului de lege care blochează organizarea concursurilor pentru directorii de şcoli.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Ea a acuzat faptul că Senatul României apelează la fals în acte publice ''pentru a se menţine o stare de politizare în tot ceea ce înseamnă şcolile din România''.
''Nu a fost pe ordinea de zi proiectul, nu a fost semnat de secretarul comisiei, nu a fost semnat de vicepreşdintele comisiei (…), dacă dumneavoastră consideraţi că este grav sunt sgiură că şi Parchetul va ajunge la concluzia că trebuie să obţină nişte răspunsuri de la cei de acolo'', a afirmat copreşedintele PNL.
''De vreo opt ani de zile nu se mai organizează concursuri pentru directori. Sunt opt ani de zile în care din păcate se îngroaşă tenta asta politică în ceea ce înseamnă managementul şcolilor şi vrem să o înlăturăm. Vedeţi acum cine se opune şi cine nu. Vrem examene transparent, anunţate, le susţine şi Ministerul numai că PSD nu le vrea'', a conchis Gorghiu.
Senatorul PNL Dumitru Oprea a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că nu a semnat raportul privind iniţiativa PSD pentru amânarea concursurilor de directori de şcoli, insistând că proiectul a fost discutat fără a fi pe ordinea de zi a comisiei de învăţământ. "Pe ordinea de zi a şedinţei din 14 septembrie nu a figurat aşa ceva. Eu nu am participat la acea şedinţă. (Nu ştiu-n.r.) cum au procedat că a apărut că eu am semnat în dreptul secretarului. Nu ştiu cine a semnat, dar este treaba altora să identifice cine a făcut păcatul acesta. M-a deranjat că pe o propunere legislativă care viza un articol de lege privind orientarea profesională a tinerilor s-a venit cu un alt articol de lege care să stopeze concursul. Asta este mai gravă decât orice altă nebunie făcută de ei", a declarat senatorul PNL Dumitru Oprea, pentru MEDIAFAX, adăugând că speră că iniţiativa PSD va fi blocată de plenul Senatului, for decizional.
El a afirmat că modificarea adusă Legii Educaţiei este "foarte gravă". "Eu sper că înţelepciunea cea de pe urmă va opera că aşa ceva nu o să mai treacă atât de lejer. La Camera Deputaţilor nu exista decât articolul privind orientarea profesională a tinerilor, iar la Senat s-a venit cu un alt articol care face pulbere ordinul ministrului vizând organizarea concursurilor de directori şi directori adjuncţi. La Camera Deputaţilor subiectul nu a fost discutat", a explicat senatorul PNL.
Comisia de Învăţământ a Senatului, condusă de Ecaterina Andronescu, a introdus o modificare legislativă pe Legea Educaţiei prin care ar putea fi amânate concursurile pentru posturile de directori din şcoli, până vara viitoare, deşi ministerul a programat competiţia pentru această toamnă.
Amendamentul a fost adus unui proiect de lege care nu are nicio legătură cu managementul şcolilor. Este vorba de PLX 127/2016, iniţiat de deputatul PSD Andrei-Valentin Sava, care vizează modificarea art 352 alin.(1) din legea Educaţiei Naţionale nr.1/2011, unde este reglementată consilierea în carieră a elevilor.
Contactată de MEDIAFAX, Ecaterina Andronescu a confirmat existenţa modificării legislative: "Există o asemenea lege în Parlament, dar nu ştiu când se va vota, când o să o pună pe ordinea de zi Biroul permanent al Senatului". Întrebată cum şi de ce a introdus amendamentul pe lege, Ecaterina Andronescu nu a mai comentat şi nici nu a mai putut fi contactată telefonic până la ora publicării articolului.
Citeşte şi: Tensiuni în Comisia de învătământ din Senat după ce a fost adoptat un amendament la Legea Educaţiei prin care concursurile de director în şcoli sunt blocate
Citeşte şi: Metodologia pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct în şcoli a fost aprobată. Care este cea mai grea probă de concurs?
Citeşte şi: Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru: Nu voi ezita să trimit Corpul de Control să verifice numirile directorilor la şcoli
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe