- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (15.09.2016, 17:26)
- Cristi Citre
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PSD cere amânarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director în şcoli
Liderul deputaţilor PSD, Florin Pâslaru, spune că PSD nu este de acord cu organizarea, luna viitoare, a concursului pentru ocuparea posturilor de director şi director adjunct în şcoli pe motiv că termenul este prea strâns, iar Guvernul ''îşi depăşeşte mandatul'' aprobat de Parlament.
Urmărește
2733 afișări
PSD cere amânarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director în şcoli
''Dacă, la nivel de principiu, suntem de acord cu susţinerea unui concurs pentru ocuparea funcţiilor de conducere din unităţile şcolare preuniversitare, nu putem fi de acord cu o modalitate netransparentă şi organizată în pripă a acestuia'', susţine Pâslaru într-un comunicat remis MEDIAFAX.
Printre motivele invocate de deputatul PSD se numără ''calendarul de concurs extrem de strâns şi nerealist''. ''Metodologia în baza căreia ar trebui organizat concursul a fost publicată în mod oficial abia la data de 10 septembrie, deşi proba scrisă naţională a fost anunţată pentru data de 12 octombrie 2016. Foarte târziu, în 10 septembrie, a fost dată publicităţii şi bibliografia pentru probele de concurs, în ciuda faptului că peste o lună ar trebui susţinută proba scrisă; mai mult, aceasta are o notă de subsol în care scrie că se poate modifica şi completa ulterior (când, eventual în ziua examenului?!)'', se arată în comunicatul citat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
Deputatul PSD susţine că metodologia ''netransparentă'' de concurs ''se doreşte a fi un paravan pentru schimbări ale directorilor de şcoli bazate pe alte criterii decât cele de profesionalism'' şi că actualii directori ar fi excluşi deoarece nu ar avea timp să înveţe ''bibliografia stufoasă'' şi totodată să conducă şi şcolile. ''Ministrul îşi permite să jignească inadmisibil un întreg sistem, spunând că <<după 10 ani de intruziune politică în şcoală, credem că este momentul pentru reprofesionalizarea învăţământului şcolar>>'', concluzionează Florin Pâslaru.
Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Mircea Dumitru, a aprobat prin ordin, la finalul săptămânii trecute, metodologia privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar, a anunţat instituţia.
Documentul reglementează condiţiile de ocupare a funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar, organizarea şi desfăşurarea propriu-zisă a concursului, respectiv numirea şi eliberarea din funcţie a directorilor şi directorilor adjuncţi din unităţile de învăţământ preuniversitar. Metodologia se aplică şi unităţilor de învăţământ preuniversitar particular autorizate/acreditate, respectiv centrelor judeţene de resurse şi asistenţă educaţională/Centrului Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE/CMBRAE) unităţilor de învăţământ special, centrelor şcolare pentru educaţie incluzivă, centrelor şcolare, centrelor de excelenţă, palatelor şi cluburilor copiilor, cluburilor sportive şcolare şi Palatului Naţional al Copiilor.
"Concursul are două componente: una naţională şi una locală. Prima componentă presupune susţinerea unei probe scrise, care constă în rezolvarea în maximum 120 de minute a unui test-grilă cu itemi elaboraţi de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. Cu acest prilej vor fi evaluate aptitudinile cognitive şi competenţele manageriale ale candidaţilor, ambele cu o pondere de 50%. Ulterior, la nivelul comisiilor judeţene şi cu monitorizarea observatorilor desemnaţi de minister, candidaţii vor susţine alte două probe: analiza CV-ului (realizată în plenul comisiei de concurs, în prezenţa candidatului, prin acordarea de puncte potrivit criteriilor şi punctajelor prevăzute de metodologie şi pe baza documentelor din dosarul de înscriere care dovedesc cele afirmate în CV), respectiv interviu în faţa comisiei de concurs, în care se apreciază scrisoarea de intenţie, calitatea şi susţinerea de către candidaţia ofertei manageriale şi a unui plan operaţional pentru un an, cu o durată de maximum 30 de minute", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei.
Funcţiile de director şi de director adjunct vacante pentru concurs vor fi anunţate de inspectoratele şcolare judeţene în presa locală şi centrală, precum şi pe site-ul propriu, cu cel puţin 30 de zile calendaristice înainte de prima zi a sesiunii de concurs.
Conform deciziei Ministerului Educaţiei, dosarele de concurs vor fi depuse electronic pe platforma informatică dedicată, în perioada 13 septembrie - 2 octombrie, potrivit Procedurii de înscriere electronică, disponibilă pe site-ul inspectoratului şcolar judeţean.
Proba scrisă va avea loc în data de 12 octombrie. Interviul şi evaluarea CV-ului se vor desfăşura în perioada 17 octombrie - 17 noiembrie. Afişarea rezultatelor concursului este programată în data de 18 noiembrie, fiind urmată de o perioadă alocată depunerii contestaţiilor: 21-23 noiembrie. Soluţionarea contestaţiior şi afişarea rezultatelor finale sunt prevăzute pentru intervalul 24 noiembrie - 9 decembrie 2016. Ultima etapă a concursului - validarea în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar a rezultatelor finale şi transmiterea acestora la minister – este programată în data de 16 decembrie 2016.
Citeşte şi: Iohannis: Să nu mai existe şcoli fără autorizaţie sanitară. Educaţia e calea spre succes, nu nepotismul
Citeşte şi: Deputatul Ninel Peia vrea ca predarea educaţiei sexuale în şcoli să fie pedepsită cu închisoarea: ''Se introduc, pe ascuns, pornografia, prozelitismul LGBT şi sexualitatea deviantă''
Citeşte şi: ”Cunoaşterea UE în şcoli”, raport elaborat de un europarlamentar român, adoptat de Parlamentul European
Citeşte şi: Băsescu: Administraţiile locale să impună în şcoli ore de pregătire adaptate la economia locală
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe