- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
”Cunoaşterea UE în şcoli”, raport elaborat de un europarlamentar român, adoptat de Parlamentul European
Parlamentul European a adoptat marţi, cu 482 de voturi pentru, raportul intitulat „Cunoaşterea UE în şcoli” (Learning EU @ school) elaborat de europarlamentarul român Damian Drăghici, prin care propune introducerea unei dimensiuni europene în educaţie, esenţial pentru a restabili încrederea în UE.
”Cunoaşterea UE în şcoli”, raport elaborat de un europarlamentar român, adoptat de Parlamentul European (Imagine: Marius Dumbraveanu / Mediafax Foto)
"Ideea unei dimensiuni a UE în educaţie presupune, atât cunoaşterea geografiei, istoriei şi a culturii UE, cât şi educaţia civică, adică informarea tinerilor despre ceea ce înseamnă cetăţenia europeană şi implicarea lor activă în viaţa politică şi socială a UE", a susţinut europarlamentarul român Damian Drăghici.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Raportul încurajează statele membre să transmită cât mai multe informaţii despre UE atât elevilor cât şi profesorilor, dar şi altor educatori, "prin învăţarea formală, informală şi non-formală". În document, se solicită Comisiei Europene să dezvolte şi să promoveze pe scară cât mai largă platformele virtuale existente şi să le sprijine în continuare pe cele care îi pot ajuta pe profesori să beneficieze de materiale de predare despre UE, de înaltă calitate şi accesibile în toate limbile europene.
Potrivit lui Damian Drăghici, transmiterea de informaţiii despre UE încă din şcoală are rolul de a reduce euroscepticismul, în contextul actual al crizei refugiaţilor şi al ameninţărilor teroriste.
”Conform unui sondaj Eurobarometru din 2014, 44% dintre europeni nu înţeleg cum funcţionează UE şi peste 50% cred că vocea lor nu contează în Uniune. În acest context, nu este de mirare de ce o parte a populaţiei devine eurosceptică iar acest raport este un prim pas pentru ca UE să-şi să consolideze legătura cu cetăţenii săi”, şi-a motivat Damian Drăghici demersul la nivel european, care a primit votul majorităţii parlamentarilor europeni.
Damian Drăghici este raportor din partea S&D (Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor Europeni) şi membru al Comisiei pentru cultură şi educaţie (CULT) din Parlamentul European.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:38
-
astăzi, 14:20