- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (22.05.2017, 20:44)
- Departamentul Social - Mediafax
Poliţiştii au ridicat de la Autoritatea Electorală Permanentă un telefon folosit de fostul preşedinte
Doi ofiţeri de poliţie judiciară au mers, luni, la sediul Autorităţii Electorale Permanente (AEP) pentru a căuta un telefon care a fost folosit de fostul preşedinte, Ana Paria Pătru, cercetat de DNA, în perioada în care conducea instituţia, au declarat surse apropiate anchetei pentru MEDIAFAX.
Urmărește
3120 afișări
Poliţiştii au ridicat de la Autoritatea Electorală Permanentă un telefon folosit de fostul preşedinte
Telefonul, cu tot cu număr, a fost folosit de Ana Maria Pătru în perioada în care activa în cadrul Autorităţii Electorale Permanente, ulterior aparatul şi numărul fiind transferate unei alte angajate, au declarat sursele citate.
Ofiţerii de poliţie judiciară au însoţit-o pe angajata respectivă la locuinţă, aceasta predându-le telefonul.
La sfârşitul lunii decembrie a anului 2016, fostul preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, a fost trimis în judecată de DNA Ploieşti, fiind acuzată de trafic de influenţă şi spălare de bani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
"În perioada aprilie - iunie 2008, inculpata Pătru Ana Maria, în calitate de vicepreşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP) – funcţie cu rang de secretar de stat - a pretins, iar în anul 2009 a şi primit de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, suma de 210.000 euro reprezentând contravaloarea unui anumit imobil situat în municipiul Bucureşti. În schimb, aceasta a promis că va susţine derularea în bune condiţii a unui contract încheiat de acea societate cu AEP, precum şi că va susţine societatea să obţină şi să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a şi realizat", susţine DNA.
Ulterior, în cursul anului 2009, Ana Maria Pătruar fi disimulat provenienţa sumei de 210.000 euro "prin folosirea unui circuit financiar fictiv constând în derularea unor operaţii comerciale între mai multe societăţi comerciale, între care firma beneficiară a contractului cu Autoritatea Electorală Permanentă şi o firmă controlata de Ana Maria Pătru prin soţul ei", spun procurorii.
Potrivit sursei citate, în anul 2011, Ana Maria Pătru ar fi pretins de la aceeaşi firmă contravaloarea unei maşini Land Rover, primind 15.000 euro "în schimbul promisiunii că va susţine derularea, în bune condiţii, a unor contracte de servicii, încheiate de societatea respectivă cu AEP. De asemenea, inculpata a promis că va susţine societatea să obţină şi să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a şi realizat".
În aceeaşi perioada, preşedintele AEP, la acea vreme vicepreşedinte al instituţiei, ar fi cerut şi primit 50.000 euro de la administratorul unei alte firme în schimbul intervenţiei sale la ministrul Economiei, astfel încânt omul de afaceri respectiv să fie primit în audienţă, lucru care s-a şi întâmplat, explică DNA.
"Cu banii proveniţi din cele două fapte de trafic de influenţă descrise anterior inculpata Pătru Ana Maria a achiziţionat un autovehiculul marca Land Rover, iar pentru a ascunde identitatea adevăratului proprietar şi beneficiarul real al bunului cumpărat, în acelaşi an, aceasta a înmatriculat autovehiculul pe numele unei alte persoane", spun procurorii.
Citeşte şi: Olguţa Vasilescu: Salariile din administraţia locală, stabilite de consiliile locale şi judeţene
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Pensionarii din România care au muncit între acești ani ar putea primi 400 de lei în plus, începând cu 1 februarie 2025
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe