Poliţistul care i-a filmat pe sindicalişti, convocat să dea o declaraţie

Secretarul general al Camerei Deputaţilor, Gheorghe Barbu, l-a convocat pe poliţistul care i-a filmat pe sindicaliştii care l-au huiduit pe Emil Boc să dea o declaraţie privind incidentul, afirmând că, "în principiu", nu avea dreptul să filmeze.

18 afișări
Imaginea articolului Poliţistul care i-a filmat pe sindicalişti, convocat să dea o declaraţie

Poliţistul care i-a filmat pe sindicalişti, convocat să dea o declaraţie (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Unul din invitaţii de aici, din sindicatul poliţiştilor, a avut o cameră mică de luat vederi. Colegii lui spun că s-a dus într-o altă parte ca să-i filmeze tocmai pe ei. A fost observat. Camera a fost luată de un domn senator. Acum se cercetează dacă s-a întâmplat ceva special în legătură cu acest subiect", a explicat secretarul general al Camerei Deputaţilor, Gheorghe Barbu.

El a adăugat că, în prezent, camera de luat vederi se află în posesia sa.

Întrebat dacă aveau dreptul să filmeze, el a spus că "în principiu nu aveau acest drept".

"Dreptul îl au televiziunile şi toţi cei cărora le-am aprobat în această direcţie", a mai spus Barbu, adăugând că, "deocamdată", nu îl va evacua pe cel care a filmat.

Anterior, Gheorghe Barbu a convocat persoana care a filmat pentru a da o declaraţie, în prezenţa senatorului Dan Şova, reprezentanţilor Direcţiei de Afaceri Interne a Camerei Deputaţilor şi ai SPP.

Parlamentarii PSD au acuzat marţi, în timpul discursului premierului Emil Boc, exercitarea de presiuni asupra persoanelor care huiduiau discursul primului-ministru, după ce au surprins o persoană care purta uniformă de poliţist filmându-i pe aceştia din balconul de la sala de plen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici