Povestea zecilor de mii de steaguri ce pleacă dintr-un orăşel din Sibiu spre toată România. "Îmi place mult, mai ales perioada aceasta. Suntem toţi foarte mândri să ştim că şi noi contribuim la bucuria oamenilor"

Zeci de mii de steaguri sunt lucrate încă din luna septembrie la o fabrică din Mârşa, judeţul Sibiu, pentru ca fiecare dintre românii care doresc să arboreze drapelul de Ziua Naţională să poată face acest lucru.

Urmărește
342 afișări
Imaginea articolului Povestea zecilor de mii de steaguri ce pleacă dintr-un orăşel din Sibiu spre toată România. "Îmi place mult, mai ales perioada aceasta. Suntem toţi foarte mândri să ştim că şi noi contribuim la bucuria oamenilor"

Povestea zecilor de mii de steaguri ce pleacă dintr-un orăşel din Sibiu spre toată România. "Îmi place mult, mai ales perioada aceasta. Suntem toţi foarte mândri să ştim că şi noi contribuim la bucuria oamenilor"

Zeci de croitorese lucrează zilnic încă din septembrie cu materiale din trei culori: roşu, galben şi albastru. Fac steaguri pentru Ziua Naţională a României. De aici, drapelul tricolor pleacă spre magazine, dar şi spre autorităţi locale şi centrale.

”Avem comenzi pentru zeci de mii de steaguri de toate formele şi mărimile. Steagurile noastre merg către toate judeţele ţării. Cele mai cerute sunt cele micuţe, pe beţigaş. Ni se mai cer steaguri de maşină şi steaguri normale, de 60 pe 90”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Narcis Muntean, directorul tehnic al fabricii de steaguri.

Muntean a spus că lucrurile ar fi mult mai simple dacă oamenii ar da comenzile din timp, însă sunt mulţi care cer steaguri şi pe ultima sută de metri. Nici ei nu sunt însă refuzaţi.

În ultimii 17 ani, ofertele au crescut mereu. La fel ca şi dimensiunile steagurilor.

Femeile care lucrează în fabrică spun că au realizat steaguri de toate dimensiunile.

”Am avut steaguri şi de 20 de metri. Noi putem lucra şi până la o sută de metri”, spune Maria Cardei, care recunoaşte că acest lucru se întâmplă foarte rar.

De 1 Decembrie, oamenii caută eşarfe pentru maşină, steaguri de maşină cu ventuze, eşarfe de pus la gât, cocarde, steaguri pe beţigaş.

Deşi munca nu e nici pe departe uşoară, croitoresele de la Fabrica de Steaguri de la Mârşa spun că lucrează cu drag şi, de fiecare dată când văd steagurile pe străzi ori la geamuri, se simt mândre pentru că ştiu că au fost făcute de mâna lor.

”Îmi place mult, mai ales în perioada aceasta. Suntem toţi foarte mândri să ştim că şi noi contribuim la bucuria oamenilor”, a spus o altă angajată a fabricii.

De 1 Decembrie, toţi angajaţii Fabricii din Mârşa îşi pun drapelul la fereastră, iar orăşelul pare, în perioada Zilei Naţionale, unul tricolor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici