- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (09.07.2014, 16:06)
- Roxana Alexe
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Prefectul Capitalei: Toţi hingherii agresaţi să depună plângeri penale
Prefectul Capitalei, Paul Petrovan, a declarat, miercuri, că toate acţiunile Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) trebuie să fie înregistrate, iar hingherii agresaţi trebuie să depună plângeri penale.
Urmărește
683 afișări
Prefectul Capitalei: Toţi hingherii agresaţi să depună plângeri penale (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)
Petrovan a participat la şedinţa ce a avut loc miercuri la sediul Primăriei Capitalei, în care au fost stabilite măsuri pentru ca programul privind gestionarea câinilor fără stăpân să continue în Bucureşti.
"Toate acţiunile să fie înregistrate. Toţi hingherii agresaţi să depună plângeri penale, iar organele de anchetă să-şi facă datoria în ritm rapid. Trebuie reacţionat astfel încât oamenii să fie protejaţi", a declarat prefectul Capitalei, citat într-un comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Cu ocazia acestei şedinţe, oficialii Poliţiei şi Jandarmeriei Capitalei, Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti şi ai ASPA au stabilit un mod de informare şi de operare, care să le permită să intervină în cel mai scurt timp în cazul problemelor în acţiunile echipelor de hingheri.
Reprezentanţii instituţiilor participante au concluzionat că, deşi normele metodologice ale legii câinilor fără stăpân (Legea 258/2013) sunt suspendate, temeiul legii există, ceea ce înseamnă că programul de gestionare a câinilor fără stăpân se poate derula fără probleme, potrivit municipalităţii.
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, care a convocat această şedinţă, a declarat, miercuri, că reprezentanţi ai Poliţiei, Jandarmeriei, Poliţiei Locale şi ASPA au stabilit măsuri pentru ca programul privind gestionarea câinilor fără stăpân să continue în Bucureşti, edilul apreciind că "democraţia nu înseamnă dezordine publică".
Citeşte şi:
Oprescu: Am stabilit măsuri pentru programul privind câinii. Democraţia nu înseamnă dezordine publică
Declaraţiile oficialilor vin după conflictul de luni noapte între coordonatorul de proiect al ASPA Răzvan Băncescu şi mai mulţi membri ai unor ONG-uri de protecţie a animalelor.
Potrivit unor surse din Poliţie, luni, în jurul orei 21.00, între un echipaj de hingheri şi membri ai unor ONG-uri de protecţie a animalelor ar fi izbucnit un conflict, pe Şoseaua Olteniţei, în Sectorul 4 al Capitalei.
Poliţiştii Secţiei 26 care au mers la faţa locului au amendat cu 500 de lei un membru al unui ONG de protecţie a animalelor.
Ulterior, pe Splaiul Independenţei, a avut loc un accident în care a fost implicat Răzvan Băncescu, care ar fi lovit o maşină, condusă de o membră a unui ONG de protecţie a animalelor şi în care se mai aflau bărbatul care fusese anterior amendat şi o fată de 11 ani.
Potrivit unor oficiali din Poliţia Capitalei, Băncescu, aflat la volanul unui Volkswagen Golf 5, mergea pe Splaiul Independenţei, dinspre strada Virtuţii spre Grozăveşti, iar la un moment dat a intrat de pe banda unu pe banda doi şi s-a ciocnit cu un autoturism Toyota Yaris, condus de o femeie, reprezentanta unui ONG pentru protecţia animalelor.
În urma accidentului, bărbatul aflat în dreapta femeii şi copilul au fost răniţi uşor.
La scurt timp după accident a izbucnit un scandal. În jurul orelor 23.50, o persoană a sunat la 112 şi a anunţat că în apropiere de Primăria Capitalei are loc un scandal în care sunt implicaţi mai mulţi membri ai unor ONG.
La faţa locului, unde se aflau aproximativ 50 de persoane, au ajuns poliţiştii Secţiei 20, precum şi un echipaj de la Brigada Rutieră a Capitalei, în condiţiile în care avusese loc şi un accident rutier.
În presă au fost difuzate imagini în care Răzvan Băncescu loveşte un bărbat, apoi scandalul continuă cu o bătaie între acesta şi mai multe persoane.
În urma accidentului rutier pe care l-a provocat, pe numele lui Băncescu a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.
Poliţiştii de la Secţia 20 l-au amendat cu 200 de lei pe Băncescu. De asemenea, bărbatul care fusese amendat cu 500 de lei a mai primit o amendă de 200 de lei. Cu aceeaşi sumă a fost amendată şi femeia aflată în autoturismul Toyota.
Sancţiunile au fost date pentru provocare şi participare la scandal în locuri publice, au mai spus sursele din Poliţie.
Răzvan Băncescu a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că a depus plângere pentru vătămare corporală şi pentru distrugerea maşinii, după incidentul care a avut loc luni noapte, precizând că a fost scuipat şi lovit la un picior, după care a reacţionat pentru a se apăra.
Răzvan Băncescu a precizat că, după plecarea de pe Şoseaua Olteniţei, echipele de hingheri s-au regrupat în faţa sediului Primăriei Capitalei, de pe Splaiul Independenţei, iar la plecarea într-o altă cursă, în faţa unui semafor, maşina sa a fost lovită de un alt autoturism, în partea stângă din spate.
"Am fost lovit intenţionat din spate, în partea stângă. Am sunat la 112, am anunţat incidentul. Este vorba de aceeaşi maşină care a blocat ieşirea maşinii personale şi sâmbătă, şi duminică, la ieşirea din sediul de pe Olteniţei. Altercaţia a avut loc în timpul cercetărilor pentru accidentul rutier. Eu le-am făcut semn celor coborâţi din maşina aflată în spatele maşinii mele să se dea mai în spate, moment în care am fost scuipat şi lovit la picior. Am reacţionat pentru a mă apăra", a spus Răzvan Băncescu.
În ultima perioadă au avut loc mai multe incidente între hingheri şi membri ai unor ONG-uri de protecţie a animalelor.
Membrii ONG-urilor susţin că hingherii nu ar mai trebui să ridice câinii fără stăpân de pe străzi, întrucât există o decizie a instanţei care suspendă actul normativ în baza căruia puteau ridica animalele.
Curtea de Apel Bucureşti a decis, în 20 iunie, suspendarea executării normelor de aplicare a Legii privind gestionarea câinilor fără stăpân, până la pronunţarea unei decizii definitive asupra unei cereri de anulare a actului normativ.
Potrivit legii adoptate anul trecut, câinii fără stăpân din adăposturile publice pot fi eutanasiaţi, prin decizie a autorităţii locale, dacă nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, după un termen de 14 zile lucrătoare.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:38
-
astăzi, 14:20