Primăria Capitalei va înfiinţa o SOCIETATE COMERCIALĂ pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic

Primăria Capitalei anunţă decizia de a înfiinţa o societate comercială pe acţiuni care să se ocupe de consolidarea clădirilor cu risc seismic, locatarii care doresc să îşi consolideze imobilele putând să se mute în locuinţele de necesitate puse la dispoziţie pe perioada lucrărilor.

Urmărește
7274 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei va înfiinţa o SOCIETATE COMERCIALĂ pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic

Primăria Capitalei va înfiinţa o societate comercială pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic

Activitatea noii societăţi comerciale înfiinţată la nivelul Primăriei Capitalei se va axa exclusiv pe soluţionarea situaţiei clădirilor cu risc seismic ridicat la nivelul Municipiului Bucureşti şi va avea în componenţă specialişti în domeniu.

"De-a lungul anilor, personalul implicat în activitatea de consolidare a clădirilor cu risc seismic s-a confruntat cu numeroase dificultăţi: timpul lung de la identificarea şi expertizarea clădirii până la finalizarea consolidării şi predarea efectivă a clădirii către proprietar (în unele cazuri durata depăşind 8 ani), complexitatea activităţilor care trebuie desfăşurate pentru realizarea acestor lucrări (discuţii cu proprietarii pentru a accepta relocarea temporară, lipsa documentaţiilor cadastrale, proprietari aflaţi în străinatate), precum şi imposibilitatea demarării lucrărilor în absenţa acordului majorităţii locatarilor etc. Considerăm că această activitate este deosebit de complexă şi necesită abordare multidisciplinară. De aceea, este necesară atragerea de specialişti cu înaltă calificare din domenii diverse, ce nu poate fi realizată la nivelul de salarizare actual", se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria Capitalei agenţiei de presă MEDIAFAX.

În prezent, în Capitală există 174 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic şi care prezintă pericol public şi 173 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic, fără a reprezenta pericol public.

Până în acest moment au fost consolidate 79 de clădiri, dintre care 20 cu surse de la bugetul local. Pentru 62 de clădiri din cele 174 au fost depuse documentele legale de către asociaţiile de proprietari, însă doar pentru opt imobile sunt încheiate contracte de execuţie a lucrărilor, în condiţiile legii, şi numai la două dintre acestea sunt deschise şantiere(imobilele din locaţiile Câmpineanu 9A sector 1 şi Pictor Ştefan Luchian nr. 12C, sect. 2. Pentru alte 21 de clădiri sunt elaborate proiectele de consolidare, iar pentru 19 clădiri dosarele proprietarilor sunt incomplete, se mai arată în comunicat.

Alte 330 de clădiri din Bucureşti sunt încadrate în clasa a II-a de risc seismic, 95 sunt încadrate în clasa a III-a, în timp ce şase imobile sunt în clasa a IV-a de risc seismic.

Primăria Capitalei anunţă că pune la dispoziţia locatarilor care vor să îşi consolideze locuinţele două blocuri cu 128 de apartamente de necesitate la Piaţa Naţiunilor Unite.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici