- Home
- Social
- ALBA IULIA, (19.05.2016, 09:40)
- Dragos Suciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Primul campus şcolar din mediul rural din România, într-un sat din judeţul Alba
Primul campus şcolar din mediul rural din România a fost finalizat în satul Strungari din judeţul Alba, acesta urmând să găzduiască copii care locuiesc în zone montane defavorizate, cu risc de abandon şcolar.
Urmărește
1236 afișări
Primul campus şcolar din mediul rural din România, într-un sat din judeţul Alba (Imagine: Anita Vizireanu/ Mediafax Foto)
Primarul comunei Pianu, Marin Petruse, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că în satul Strungari s-a finalizat, în urma unui proiect cu finanţare nerambursabilă, primul campus şcolar din mediul rural din România, acesta urmând să se inaugureze joi.
Campusul şcolar cuprinde un internat proaspăt renovat şi modernizat, un centru de zi, un loc de joacă, un centru educativ ”Casa din munte” şi va găzdui, în perioada săptămânii, copii din comune vecine în care nu există unităţi de învăţământ.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
Campusul şcolar a fost realizat în parteneriat cu Asociaţia ”Sprijiniţi copiii”, fiind organizat în vatra satului.
Potrivit Asociaţiei ”Sprijiniţi Copiii” Alba Iulia, proiectul a avut o valoare a finanţării de 1.943.931,60 lei.
”Amestec ciudat de arhaic şi modern, satul Strungari este atipic pentru ţara noastră şi spunem acest lucru având în vedere acţiunea strategică şi integrată desfăşurată aici pentru educarea copiilor din zona montană defavorizată. Până mai ieri, copiii de la sat mergeau să înveţe carte la oraş. Acum, datorită dezvoltării Centrului educativ <Casa din munte>, la şcoala din Strungari învaţă şi copii din cătunele de lângă oraşul Cugir sau din comunele învecinate – Sălişte şi Săsciori, copii care altfel ar trebui să meargă pe jos zeci de kilometri sau să abandoneze şcoala", arată Asociaţia.
Citeşte şi: Activitatea voluntarilor care acţionează în situaţii de urgenţă, considerată experienţă profesională
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Iuliana Pepene, una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri, e iar singură!
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:49
-
astăzi, 14:47
Numărul cabinetelor medicale de familie din rural este cu 51% mai mic decât în mediul urban