Procesul lui Dragnea. Un avocat din dosar vrea să solicite un termen ulterior datei la care CCR se pronunţă pe legalitatea completurilor

Avocatul Olguţei Şefu, Adrian Toni Neacşu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că intenţionează luni să ceară amânarea procesului preşedintelui PSD Liviu Dragnea, având în vedere că motivul principal de apel este reprezentat chiar de completurile specializate pe care CCR ar trebui să se pronunţe.

Urmărește
2824 afișări
Imaginea articolului Procesul lui Dragnea. Un avocat din dosar vrea să solicite un termen ulterior datei la care CCR se pronunţă pe legalitatea completurilor

Procesul lui Dragnea. Un avocat din dosar vrea să solicite un termen ulterior datei la care CCR se pronunţă pe legalitatea completurilor

"Luni sunt deschise toate variantele, având în vedere că instanţa ne-a anunţat că acesta ar putea fi ultimul termen în sensul că se încheie cercetarea judecătorească în apel, este posibil absolut orice.

De exemplu, este posibil să ni se dea cuvântul pe fond şi anume să ne judecăm, cum după cum foarte bine este posibil să ni se acorde un termen solicitat de avocaţi pentru orice alte probleme care pot fi invocate.

Eu, personal, având în vedere că motivul principal de apel formulat pentru clienta mea îl reprezintă chiar această problemă a completelor specializate, deci eu, personal, consider că Înalta Curte nu ar trebui să se pronunţe pe acest motiv de apel înainte să fie soluţionat conflictul juridic de natură constituţională, sens în care într-adevăr intenţionez să spun lucrul ăsta şi să solicit acordarea unui termen ulterior datei la care CCR a rămas în pronunţare", a declarat, pentru MEDIAFAX, avocatul Adrian Toni Neacşu, cel care a reprezentat-o în proces pe fosta soţie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, şi care este acum apărătorul Olguţei Şefu, inculpată în dosar.

Ultimele termene înainte de decizia finală la Dragnea

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au stabilit pentru luni, 15 aprilie, un nou termen al apelului declarat în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman, anunţând părţile că acesta ar putea fi ultimul termen.

Tot la această dată, ar trebui ca preşedintele PSD Liviu Dragnea, dar şi Olguţa Şefu, fostul director al Direcţiei de Protecţie a Copilului Teleorman, să dea declaraţii în faţa judecătorilor. De altfel, liderul PSD a anunţat că se va prezenta la instanţa supremă şi că a absentat la termenul anterior din cauză că era internat în spital. "Am fost în spital. Nu am refuzat niciodată să merg în faţa instanţei. Nu cred foarte mult în asta, dar îmi fac datoria şi o să merg”, a declarat Liviu Dragnea, vineri, la Călăraşi.

În acest proces, apărarea lui Liviu Dragnea, dar şi cea a fostei directoare DGASPC Teleorman au depus la instanţa supremă cereri prin care arată că decizia de la fond a fost pronunţată de un complet nelegal şi cer rejudecarea dosarului de către un complet de 3 judecători specializat pe cauzele de corupţie. Toni Neacşu, dar şi avocaţii lui Liviu Dragnea, au invocat, la termenul precedent, în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, o nulitate absolută privind nelegala compunere a completului de fond pentru completuri specializate pe fapte de corupţie. Concret, avocaţii vor rejudecarea fondului cauzei de către un complet de 3 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie specializat pe fapte de corupţie. Avocatii mai spun că a fost constituit nelegal completul de 3 judecători care a pronunţat decizia în primă instanţă.

Dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman (DGASPC) Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, a fost amânat pe parcursul a mai multe termene de judecată, în urma controverselor referitoare la constituirea completurilor de 5 judecători.

Completul care îl judecă pe Dragnea este format din judecătoarele Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana şi Popa Rodica Aida. Între timp, unul dintre judecători, Luciana Mera, a solicitat pensionarea, iar cererea i-a fost aprobată de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici