- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (30.03.2016, 13:03)
- Andreea Traicu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Procurorul Liviu Tudose: Cu Ghiţă mă trezeam la poartă şi mă vedeam pus în situaţia de a face scandal să îl dau afară şi chiar l-am dat de vreo trei ori, iar cu Ponta m-am întâlnit la Guvern
Procurorul Liviu Tudose, arestat în dosarul în care este vizat şi Sebastian Ghiţă, a declarat în Camera de Consiliu de la instanţa supremă, că îl cunoştea pe Ghiţă ca fiind "fanfaron" şi că a fost pus în situaţia de a îl da afară din casă de mai multe ori, iar cu Victor Ponta s-a întâlnit la Guvern.
Urmărește
4109 afișări
Procurorul Liviu Tudose: Cu Ghiţă mă trezeam la poartă şi mă vedeam pus în situaţia de a face scandal să îl dau afară şi chiar l-am dat de vreo trei ori, iar cu Ponta m-am întâlnit la Guvern (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)
„Nu mi se părea firesc să fiu vizitat de Ghiţă Sebastian care era cercetat şi i-am spus-o şi lui, dar arăt că aceste vizite erau inopinate, mă trezeam cu el la poartă şi mă vedeam pus în situaţia de a face scandal să îl dau afară şi chiar l-am dat de vreo trei ori”, le-a spus procurorul Liviu Tudose judecătorilor instanţei supreme, când magistraţii au dispus arestarea lui şi a altor trei persoane.
Liviu Tudose a mai precizat că a încercat să îi impună o anumită conduită lui Sebastian Ghiță „legat de prezenţa sa la domiciliul meu, la ore târzii şi în toate cazurile sub influenţa băuturilor alcoolice din partea acestuia”, precizând însă că nu a cerut poliţiei să-i interzică să-l viziteze.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
„Ultima dată Ghiţă Sebastian a venit tot aşa, pe neaşteptate , la câteva zile după ce DNA Ploieşti instituise măsura controlului judiciar asupra lui şi atunci ne-am certat foarte tare şi efectiv l-am dat afară din casă”, a mai spus Liviu Tudose.
Magistratul le-a detaliat judecătorilor cum a ajuns în biroul premierului de la acel moment, Victor Ponta. „L-am cunoscut pe Victor Ponta în august 2013 când a venit fără să ştiu că este invitat la nunta la care am fost naş. La acel moment conform uzanţelor l-am întâmpinat în calitate de naş şi am avut nişte discuţii comune” a mai explicat Tudose, precizând că ulterior Sebastian Ghiţă i-ar fi transmis „Victor vrea să te vadă".
La data de 20 ianuarie 2014, acesta a mers la sediul Guvernului unde ar fi avut o scurtă discuţie cu premierul.
„Am fost surprins de dorinţa dumnealui de a mă vedea şi la acel moment nu am ştiut pentru ce. Menţionez faptul că după ce Ghiţă Sebastian mi-a spus că fostul prim-ministru, Victor Ponta, dorea să mă vadă, m-am dus într-o zi de luni la Palatul Victoria şi m-am gândit inclusiv la discuţia de la nuntă cu privire la invitaţia pe care i-o făcusem la un concert de pian. În cursul discuţiei de 1-2 minute pe care am avut-o cu primul-ministru acesta m-a întrebat cum ar fi dacă mi-ar propune un post la DLAF sau la ONPCSP. I-am spus că în principiu aş fi de acord, dar condiţionat de cunoaşterea unor minime date (…). Eu am perceput această întrevedere cu fostul prim-ministru ca o chestiune neserioasă, mai mult decât atât pentru că eram surprins şi am şi verificat pe internet situaţia posturilor pentru Oficiul de Spălare a Banilor şi am constatat că toate posturile au fost complete. Nu am verificat şi la DLAF”, mai detaliază procurorul.
Tudose a precizat şi că a avut o discuţie cu conducerea SRI Prahova despre întânirea cu Victor Ponta, iar la data de 4 martie „cu ocazia bilanţului Parchetului General m-am întâlnit cu dl. Coldea - director adjunct al SRI care mi-a spus că „să nu cedaţi sub nicio formă ofertelor".
După discuţia de la Guvern, Tudose spune că a fost invitat la o întâlnire privată cu ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, dar a refuzat.
„Îmi explic faptul că insistenţele domnului Sebastian Ghiţă de a avea întrevederi cu fostul prim ministru şi fostul ministru al Justiţiei ar fî putut fî justificate de captarea atenţiei mele probabil pe ceea ce intuiesc eu, el îşi dădea seama de faptul că se va ajunge la preşedintele Consiliului Judeţean în cursul cercetărilor. Consider că insistenţele domnului Sebastian Ghiţă cu privire la promovarea sau mutarea mea au fost total neserioase şi argumentez acest lucru prin ambiguitatea exprimării primului-ministru „ce ar fi dacă aş ocupa o funcţie la DLAF sau la ONPCSB", iar pe de altă parte îl cunoşteam pe Ghiţă Sebastian ca fiind un „fanfaron", le-a spus Liviu Tudose judecătorilor.
Un alt inculpat din dosar, Constantin Ispas, arestat preventiv în dosar, fost şef al DGA Prahova, le-a detaliat magistraţilor legătura pe care o avea cu Răzvan Alexe, protejat la acel moment al parlamentarului Sebastian Ghiţă.
"Până în anul 2009 sau 2010 am îndeplinit funcţia de şef SIPI Prahova ocazie cu care conform atribuţiilor de serviciu şi dispoziţiilor interne am făcut numeroase informări cu privire la situaţia de pe raza judeţului Prahova în care explicitam gruparea respectivă constituită din Alexe Răzvan Păvăleanu Marcel, Cosma Vlad despre aceste persoane arătam în mod frecvent anumite lucruri. Am fost schimbat din funcţia de şef SIPI Prahova în perioada în care ministru de interne a fost domnul Nica şi am aflat că schimbarea mea s-a datorat tocmai acestor informări. Am fost contrariat şi atunci l-am căutat pe Alexe Răzvan ştiind că el a fost cel care a intermediat legătura între mediul politic şi factorul de poliţie din minister", le-a declarat judecătorilor fostul şef al DGA Prahova.
Liviu Tudose, la data faptelor procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, este arestat preventiv pentru folosire de informaţii confidenţiale şi luare de mită pe care le-ar fi transmis lui Sebastian Ghiţă. În acelaşi dosar este arestat şi Aurelian Mihăilă, la data faptelor procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, pentru cercetare abuzivă şi folosire de informaţii confidenţiale. Mandate de arestare preventivă au fost emise şi pe numele fostului şef IPJ Prahova, Viorel Dosaru, pentru folosire de informaţii confidenţiale, favorizarea făptuitorului, luare de mită şi trafic de influenţă, şi pentru fostul şef al DGA, Constantin Ispas, acuzat de trafic de influenţă şi folosire de informaţii confidenţiale.
În referatul procurorilor se vorbeşte despre o adevărată reţea pe care deputatul Ghiţă ar fi coordonat-o în judeţul Prahova, oferind o "bucăţică de putere” publică într-o zonă de interes în schimbul asigurării protecţiei.
Citeşte şi: Dezbaterea privind cererea DNA de reţinere şi arestare a lui Sebastian Ghiţă a început. Deputatul le cere colegilor săi să respingă cererea
Citeşte şi: Cum funcţiona reţeaua de influenţă a lui Ghiţă: el îi avertiza pe apropiaţi că sunt interceptaţi. Conducerea Camerei Deputaţilor decide miercuri programul, inclusiv ora votului în cazul său
Citeşte şi: Comisia juridică: Sebastian Ghiţă poate fi reţinut, dar nu poate fi arestat. Deputatul PSD: Se doreşte ca eu să fac denunţuri împotriva lui Victor Ponta - VIDEO
Citeşte şi: DNA a cerut documente de la MAE legate de firme apropiate lui Sebastian Ghiţă. MAE: Licitaţia a fost publică, deschisă
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe