- Home
- Social
- BUCURESTI, (01.02.2016, 16:24)
- Ioana Nicolescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Programul Erasmus+, finanţat cu peste 57 de milioane de euro în România, în 2016
Programul Erasmus+ din România are alocat, pentru anul 2016, un buget de 57.728.545 de euro, conform unui comunicat al reprezentanţilor programului, remis MEDIAFAX.
Urmărește
357 afișări
Programul Erasmus+, finanţat cu peste 57 de milioane de euro în România, în 2016 (Imagine: Hepta)
Erasmus este programul Uniunii Europene pentru educaţie, formare, tineret şi sport, prin care studenţii pot învăţa pentru o perioadă de timp determinată, la facultăţi din străinătate.
Cu ajutorul acestor fonduri, la nivel naţional, sunt finanţate proiecte de mobilitate, proiecte de parteneriat strategic şi proiecte de dialog structurat.
Bugetul în România este distribuit astfel: 43.163.595 de euro pentru proiecte de mobilitate, 13.839.774 de euro pentru proiecte de parteneriat strategic şi 275.176 de euro pentru proiecte de dialog structurat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), instituţia care gestionează programul Erasmus+ în România, finanţează proiecte în domeniile educaţie şcolară (7.110.584 de Euro), formare profesională (13.542.789 de Euro), învăţământ superior (27.275.638 de Euro), educaţia adulţilor (2.170.720 de Euro) şi tineret (7.178.814 de Euro).
Termenele limită la care se vor depune proiecte în anul 2016 sunt 2 februarie şi 31 martie pentru proiecte în domeniile educaţie şcolară, formare profesională, învăţământ superior şi educaţia adulţilor, respectiv 2 februarie, 26 aprilie şi 4 octombrie pentru proiecte în domeniul tineretului.
Proiectele se depun online, pe site-ul www.erasmusplus.ro, la termenul limită, până la ora 13.00, ora României.
Anul trecut, dintr-un buget total de 55.419.795 de Euro, au fost finanţate 709 proiecte prin Erasmus+ în România. Dintre acestea, 481 au fost proiecte de mobilitate, 220 proiecte de parteneriat strategic şi 8 proiecte de dialog structurat. În ceea ce priveşte domeniile vizate de aceste proiecte, 248 se adresează educaţiei şcolare, 116 formării profesionale, 107 învăţământului superior, 19 educaţiei adulţilor şi 219 tineretului.
Comisia Europeană a făcut publice rezultatele oficiale ale primului an de implementare a programului Erasmus+ la nivel european.
Astfel, în 2014, cu un buget de peste 2 miliarde de Euro, Erasmus+ a oferit posibilitatea unui număr de peste 1.000.000 de persoane de a participa la 18.000 de proiecte şi a implicat 70.000 de organizaţii şi instituţii.
Citeşte şi: Buget Erasmus+ de 26,5 milioane de euro pentru învăţământul superior din România, în 2015
Citeşte şi: Peste 25% dintre studenţii Erasmus şi-au cunoscut partenerii de viaţă în timpul stagiului în străinătate şi 1 milion de bebeluşi s-au născut de la lansarea programului
În primul său an de existenţă, programul a finanţat un număr record de 650.000 de burse de mobilitate pentru studenţi, stagiari, cadre didactice, voluntari şi alte categorii de tineri şi a pregătit terenul pentru primele împrumuturi acordate studenţilor pentru programe complete de masterat în străinătate.
Citește pe alephnews.ro: Ce va face Musk în noua funcție la „Departamentul de eficiență guvernamentală”?
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Mark Zuckerberg a înregistrat propria sa versiune a piesei rap „Get Low” alături de starul american T-Pain
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:46
-
ieri, 22:27