- Home
- Social
- TÂRGU JIU, (02.07.2014, 20:59)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Protest cu pâine şi lumânări al proprietarilor de pensiuni din Rânca, faţă de situaţia cu Transalpina
Mai mulţi proprietari de pensiuni şi hoteluri din Rânca au protestat, miercuri, în faţa sediului local al CNADNR, nemulţumiţi că Transalpina nu este deschisă oficial circulaţiei, ei împărţind pâine, colivă şi lumânări şi pomenind nume ale parlamentarilor gorjeni de la care aşteaptă ajutor.
Urmărește
1078 afișări
Protest cu pâine şi lumânări al proprietarilor de pensiuni din Rânca, faţă de situaţia cu Transalpina (Imagine: Balazs Attila/ Mediafax Foto)
Câţiva protestatari au adus o pâine cu diametru de peste un metru, pe care au scris cu litere mari numele şoselei şi pe care au rupt-o şi au împărţit-o tuturor participanţilor la acţiune, la fiecare bucată fiind pomenite nume ale parlamentarilor de Gorj de la care aceştia aşteaptă sprijin pentru deschiderea circulaţiei pe Transalpina.
Cel care a rupt pâinea şi a dat-o de pomană a fost preşedintele asociaţiei care reprezintă interesele proprietarilor de pensiuni şi hoteluri din staţiunea Rânca, Constantin Pănescu, care a precizat că împarte pâinea ”pentru toţi deputaţii judeţului”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
De asemenea, oamenii au adus un platou cu colivă, dar şi lumânări pe care le-au împărţit între ei.
Participanţii la protest au spus că, în prezent, pe Transalpina nu circula nimeni, şoferilor fiindu-le teamă că vor fi amendaţi.
”Am ajuns pe ultimul loc la cifra de cazare doar pentru că nişte domni de la Drumuri nu sunt în stare să instaleze trei-patru indicatoare cu care să îi ajute pe şoferi. Grav este că avem un drum în lucru pe care nu se lucrează şi care nici măcar nu e conservat, dar pe care s-a circulat fără probleme până acum, anul acesta, dintr-o dată comunicându-se că nu mai e permis accesul cu maşini pe Transalpina. O asemenea decizie omoară orice investiţie în Rânca şi îi afectează grav şi pe proprietarii de terenuri care au păduri pe munţii din zonă, fiind vorba de mii de persoane”, a declarat Pănescu.
Conform acestuia, localnicii solicită sprijinul premierului Victor Ponta şi al autorităţilor judeţene pentru deschiderea circulaţiei pe Transalpina, săptămâna viitoare urmând să aibă loc o nouă acţiune de protest la care vor participa şi angajaţi din pensiunile şi restaurantele din Rânca.
Protestatarii au spus că Ponta are domiciliul în comuna gorjeană Baia de Fier, localitate care, administrativ, împreună cu oraşul Novaci, coordonează activitatea din Rânca.
CNADNR nu reuşeşte să rezilieze contractul încheiat cu firma Romstrade, implicată în modernizarea şoselei Transalpina, astfel că traficul rutier rămâne închis pe drumul respectiv, deşi acest lucru influenţează negativ turismul din zona Rânca, declara, luni, directorul general al companiei, Narcis Iorga.
Neaga mai spunea, în urma unei vizite făcute în zona respectivă, că turiştii care se aventurează dincolo de staţiunea Rânca pentru a vedea peisajele montane fac acest lucru pe cont propriu, CNADNR neasumându-şi nicio responsabilitate.
"Acest drum nu aparţine CNADNR, ci constructorului, dar Romstrade e în insolvenţă. Noi am făcut demersuri pentru a rezilia contractul, în contract existând o prevedere conform căreia rezilierea se poate face doar pe cale judiciară. Am făcut o notificare către casa de insolvenţă, care nu a fost de acord cu rezilierea contractului. În consecinţă, noi nu am putut prelua nicio parte din drum pentru a începe lucrările de întreţinere şi să continuăm ceea ce nu s-a făcut până acum”, afirma Neaga.
Directorul general al CNADNR afirma că, în prezent, compania pe care o conduce îşi calculează pagubele şi va apela la instanţă pentru a obţine inclusiv rezilierea contractului încheiat cu Romstrade, firma respectivă începând lucrările de modernizare a şoselei în 2007, muncitorii fiind retraşi însă de pe Transalpina în 2012, după arestarea patronului Nelu Iordache.
Conform acestuia, lucrările la Transalpina sunt finalizate în proporţie de 75-80%, însă şoseaua nu are elemente de siguranţă, de genul parapetelor de protecţie, al indicatoarelor rutiere sau chiar al marcajelor.
Şeful CNADNR spunea că nu ştie când vor putea circula şoferii pe Transalpina fără să rişte amenzi pentru că intră cu maşina pe un drum pe care sunt indicatoare prin care sunt avertizaţi că circulaţia rutieră este interzisă.
În 26 aprilie 2013, Nelu Iordache, administratorul firmei Romstrade, a fost trimis în judecată, în stare de arest, într-un dosar privind deturnarea fondurilor europene pentru primul tronson din autostrada Nădlac - Arad, de aproximativ 22 de kilometri, fiind acuzat de delapidare, fals în înscrisuri, spălare de bani şi înşelăciune.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe