Protest la spitalul din Câmpia Turzii faţă de decizia de comasare a unităţii su spitalul din Turda

Peste o sută de persoane protestează, luni dimineaţă, în curtea Spitalului Municipal Câmpia Turzii faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de comasare a instituţiei cu spitalul din Turda, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
66 afișări

Protestatarii, cadre medicale şi pacienţi, spun că vor să determine autorităţile să renunţe la această decizie, afirmând că au strâns zeci de semnături împotriva măsurii Ministerului Sănătăţii.

"Ne exprimăm nemulţumirea faţă de propunerea Ministerului Sănătăţii de comasare a Spitalului Municipal Câmpia Turzii cu Spitalul Turda. În urma acestei manevre ar urma ca spitalul nostru să-şi piardă personalitatea juridică şi să devină secţie exterioară a Spitalului Turda. Toate serviciile oferite, cu trei linii de gardă - chirurgie-ginecologie, medicină internă şi pediatrie - nu vor mai exista", a spus Cosmina Biriş, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Câmpia Turzii.

Potrivit acesteia spitalul nu are datorii şi deseveşte peste 60.000 de locuitori din Câmpia Turzii şi sate şi comune arondate.

O pacientă în cărurcior cu rotile care se tratează de 31 de ani la Spitalul din Câmpia Turzii a participat la protest şi a susţinut că desfiinţarea unităţii medicale înseamnă "moartea bolnavilor".

"De ce nu i-a consultat nimeni pe medici şi pe bolnavi despre comasare? Cine vrea să moară bolnavii pentru că desfiinţarea spitalului asta înseamnă, moartea bolnavilor internaţi aici", a spus Otvos Ileana, în vârstă de 61 de ani.

La rândul său, directorul Spitalului Câmpia Turzii, Tiberiu Vedean, consideră "nejustă" această măsură şi susţine că unitatea medicală pe care o conduce este una performantă.

Vedean a declarat, la protestul organizat în curtea spitalului, că instituţia pe care o conduce are certificare ISO şi o infrastructură medicală foarte bine pusă la punct.

"Propunerea Ministerului Sănătăţii de comasare a Spitalului Câmpia Turzii cu cel din Turda este total nejustă ţinând cont că avem o infrastructură foarte bine pusă la punct, avem certificare ISO şi nu avem datorii. Este un spital performant", a spus Vedean.

Potrivit acestuia, comasarea spitalului va afecta grav actul medical.

Conducerea spitalului spune că va transmite o scrisoare către Ministerul Sănătăţii, iar în cazul în care comasarea va avea loc vor fi organizate alte acţiuni de protest, inclusiv o grevă.

Totodată, liderul sindicatului Sinatas Cluj, Ştefan Roman, va avea, luni dimineaţă, o întâlnire cu primarul municipiului Câmpia Turizii, Ioan Vasinca, pentru a găsi soluţii la decizia de comasare a Ministerului Sănătăţii.

Spitalul din Câmpia Turzii are 180 de angajaţi.

La nivel naţional, din cele 435 de unităţi sanitare cu paturi 111 vor fi comasate, iar alte 71 vor fi transformate în cămine pentru bătrâni sau în centre de permanenţă.

În ultimele săptămâni, proteste faţă de decizia de desfiinţare a unor spitale au avut loc în mai multe oraşe din ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici