Proteste ale angajaţilor Finanţelor din Cluj şi Iaşi

Sute de angajaţi ai Finanţelor din Cluj şi Iaşi au protestat, marţi, îngrijoraţi din cauza proiectului care prevede desfiinţarea direcţiilor regionale. „Mediul politic vorbeşte de încasări istorice la nivelul de ANAF, dar desfiinţăm o structură care funcţionează”, a spus un lider de sindicat.

Urmărește
471 afișări
Imaginea articolului Proteste ale angajaţilor Finanţelor din Cluj şi Iaşi

Proteste ale angajaţilor Finanţelor din Cluj şi Iaşi

La Cluj, peste 200 de angajaţi ai Administraţiei Finanţelor Publice au întrerupt, marţi, activitatea timp de o oră, nemulţumiţi de faptul că se discută desfiinţarea direcţiilor regionale de finanţe, iar ei se tem pentru locurile de muncă.

Liderul Sindicatului Sedlex Cluj, Ilie Rostogol, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că a fost un protest spontan de o oră, timp în care s-au adunat peste 200 de angajaţi în curtea instituţiei, deoarece a intrat în Comisia de Buget Finanţe a Camerei Deputaţilor propunerea de desfiinţare a direcţiilor de finanţe regionale.

„Necazul este că se desfiinţează, dar nu ştim nimic ce se va întâmpla cu noi în perioada următoare, este o problemă a locurilor de muncă. Mai este problema patrimoniului, care va trebui împărţit pe judeţe, cum se va face acest lucru. Este o hotărâre politică”, a spus Rostogol.

Potrivit acestuia, marţi va avea loc la Bucureşti o întâlnire cu toţi liderii de sindicate din finanţe şi cu ministrul Eugen Teodorovici.

„Vom afla atunci, sper, mai multe detalii”, a precizat liderul Sindicatului Sedlex Cluj.

Şi angajaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Iaşi au protestat, marţi, timp de o oră, pe holul instituţiei, nemulţumiţi de proiectul de lege privind desfiinţarea direcţiilor regionale ANAF.

În timpul orelor de lucru, cei aproximativ 200 de angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor au ieşit pe holurile instituţiei, speriaţi de eventualitatea de a-şi pierde locurile de muncă.

Liderul de sindicat Cezar Dănilă a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că structura ANAF a fost revăzută deja în urmă cu 5 ani, cu rezultate bune.

„Mediul politic vorbeşte de încasări istorice la nivelul de ANAF, totuşi suntem în faţa unui fapt pe care colegii noştri şi noi, salariaţi ai instituţiei, nu-l înţelegem. De fapt, desfiinţăm o structură care funcţionează”, a spus Cezar Dănilă.

Potrivit acestuia, în reforma administrativă a ANAF se vorbeşte despre desfiinţarea direcţiilor regionale şi înfiinţarea direcţiilor judeţene, însă nu se spune ce se întâmplă cu angajaţii.

Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici a declarat, marţi, la Parlament, că este necesară o reformă administrativă a ANAF şi a transmis angajaţilor nemulţumiţi de reorganizarea instituţiei să-şi respecte obligaţia de serviciu.

Întrebat despre nemulţumirile angajaţilor ANAF, Eugen Teodorovici, a spus că le dă un sfat: să-şi respecte obligaţia de serviciu.

„Felul în care se restructurează ANAF-ul este decizia ministrului de Finanţe. Pentru că de ani de zile tot vorbim despre ANAF, despre modul în care ANAF trebuie să se reformeze, să-şi schimbe în principal mentalitatea la niveluol lucrătorului din ANAF. Sunt colegi foarte buni în această strctură, care îşi fac treaba an de an, dar nevoia de schimbare există. Este evidentă, atât la nivel de structură, cât şi la nivel de mentalitate, de mod de lucru, de echipamente. Trebuie să facem o reformă administrativă a ANAF-ului, trebuie să ne asigurăm că partea de informatizare şi partea de dotare cu echipamente în vămi trebuie să se producă cât mai repede”, a spus ministrul Finanţelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici