- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (17.09.2018, 13:40)
- Ionel Dancu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PSD pune presiune asupra lui Tudorel Toader să RETRAGĂ proiectul "scandalos" de suplimentare a posturilor din DNA
Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că îi cere ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să retragă de urgenţă proiectul de hotărâre privind suplimentarea cu 160 de posturi a schemei de personal a DNA.
Urmărește
2866 afișări
Presiuni din partea PSD asupra lui Tudorel Toader să retragă proiectul "scandalos" de suplimentare a posturilor din DNA
„Este absolut neverosimil proiectul de hotărâre publicat pe site-ul Ministerului Justiţiei prin care se solicită suplimentarea schemei de personal a DNA cu 160 de posturi. Îi solicit d-lui ministru Tudorel Toader să retragă de urgenţă acest proiect de hotărâre pentru că este absolut scandalos în condiţiile în care DNA este lovită în ultimii doi ani de scandaluri absolut halucinante”, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
Potrivit acestuia, Toader ar trebui să aştepte instalarea noului procuror-şef DNA.
„Cred că domnul ministru Tudorel Toader ar trebui să aştepte momentul în care această instituţie va avea un coordonator. Noul şef al DNA cu siguranţă va face o evaluare vizavi de această instituţie şi trebuie aşteptată şi această evaluare şi numirea noului şef al instituţiei”, a adăugat Codrin Ştefănescu.
Secretarul general adjunct al PSD a mai precizat, pentru MEDIAFAX, că proiectul iniţiat de Ministerul Justiţiei a creat „valuri de nemulţumire”.
„Sper ca domnului ministru Tudorel Toader să înţeleagă că subiectul este foarte delicat, iar proiectul iniţiat de ministerul Justiţiei a creat valuri de nemulţumire în rândul opiniei publice”, a conchis Ştefănescu.
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat favorabil, în şedinţa din 13 septembrie, proiectul de Hotărâre a Guvernului trimis de către Ministerul Justiţiei pentru suplimentarea numărului maxim de posturi pentru Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) „cu 90 de posturi de ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară, 20 de posturi de specialişti şi 50 de posturi de personal auxiliar de specialitate”, în total 160 de posturi.
Potrivit notei de fundamentare a proiectului MJ, Direcţia Naţională Anticorupţie funcţionează cu un număr de 260 de posturi de ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară. „Acest număr de posturi este insuficient în vederea realizării atribuţiilor specifice activităţii de supraveghere tehnică (gestionarea infrastructurii tehnice suplimentare, monitorizarea în timp real a comunicaţiilor interceptate, supravegheri operative şi înregistrări ambientale în spaţii publice sau private). Din cele 90 de posturi de ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară pentru care se solicită suplimentarea, jumătate din acestea sunt destinate serviciilor teritoriale ale direcţiei care se confruntă cu un deficit de personal în această privinţă”, explică Ministerul Justiţiei.
De asemenea, MJ arată că DNA înregistrează o creştere a activităţii.
„Analiza principalilor indicatori statistici din anul 2017 demonstrează o creştere a activităţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie atât în efectuarea urmăririi penale, cât şi în activitatea desfăşurată în faţa instanţelor de judecată. Creşterea volumului de activitate al Direcţiei Naţionale Anticorupţie se reflectă în cauzele noi înregistrate în anul 2017, respectiv 3668, numărul total de dosare în curs de soluţionare de către procurorii Direcţiei fiind de 11.234. Schema de personal a Direcţiei Naţionale Anticorupţie la finele anului 2017 era ocupată în proporţie de 93.39% (735 posturi ocupate din cele 787), unele persoane având raporturile de muncă suspendate ca urmare a unor situaţii obiective (concedii de creştere a copilului etc)”, potrivit notei de fundamentare.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe