Raportul Colectiv, finalizat la 5 luni după tragedie: ce a declanşat incendiul
Specialiştii de la INSEMEX Petroşani, cei de la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice şi chimiştii de la Universitatea Bucureşti au tras concluziile în expertiza cerută de procurori, astfel că raportul final privind incendiul din Club Colectiv din 30 octombrie 2015 este acum gata, informează Gândul.
Raportul Colectiv, finalizat la 5 luni după tragedie: ce a declanşat incendiul
În raportul obţinut de Digi24 scrie că substanţele toxice depistate în aerul din clubul Colectiv NU au contribuit la declanşarea incendiului. În plus, viteza de propagare a flăcărilor a fost mai mare decât stabiliseră specialiştii de la Petroşani. În raport se arată că artificiile erau poziţionate prea aproape de stâlpul antifonat.
Vineri, 1 aprilie, era termenul limită impus de procurori pentru finalizarea acestui raport. Cele trei instituţii menţionate mai sus redactaseră deja câte un raport cu cauzele incendiului, dar procurorii au cerut un supliment de expertiză, cel care a fost predat vineri, informează Gândul.
Au fost luate probe de aer, la 40 de zile după producerea incendiului din clubul Colectiv, iar procurorii nu erau foarte lămuriţi dacă substanţele respective, substanţe toxice, au contribuit sau nu la producerea incendiului. Raportul final arată că substanţele care existau în aer nu ar fi putut să contribuie la declanşarea acestui incendiu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
După anunţul lui Bolojan, şi şeful Camerei Deputaţilor anunţă reducerea a peste 200 de posturi
-
Kremlinul dezinformează: Operaţiune militară fictivă la graniţa României cu Ucraina
-
Dezbateri cruciale la Davos: Liderii europeni discută viitorul economic al Europei în era Trump
De asemenea, au existat semne de întrebare cu privire la viteza de propagare a flăcărilor. Specialiştii INSEMEX stabiliseră în raportul lor că viteza de propagare a flăcărilor a fost de 2,3 metri pe secundă, iar cei de la Institutul Naţional de nu au tras nicio concluzie cu privire la viteza de propagare a focului. Raportul final a stabilit că viteza cu care s-a deschis focul a fost de 3,5 metri pe secundă, mult mai mare decât cea stabilită iniţial.
De asemenea, experţii arată că artificiile care au fost montate în clubul Colectiv nu au fost poziţionate corect. În primul rând, acestea erau destinate strict spaţiilor deschise. În plus, au fost poziţionate mult prea aproape de stâlpul care nu era ignifug. Ar fi trebuit să existe cel puţin cinci metri între artificii şi stâlp.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO