- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (10.03.2016, 11:28)
- Departamentul Politic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Reuniune de URGENŢĂ a CSAT,vineri, pe tema deciziei CCR legată de interceptări. Zgonea: Vom găsi o soluţie. Preşedintele Curţii Consţituţionale: Nimeni nu va scăpa de pedeapsă
Preşedintele Curţii Consţituţionale, Augustin Zegrean, a declarat joi că nimeni nu va scăpa nepedepsit ca urmare a deciziei CCR privind interceptările, adăugând că ''acuma am aflat şi noi cine era organul acesta specializat al statului care făcea interceptările''.
Urmărește
6274 afișări
Reuniune de URGENŢĂ a CSAT,vineri, pe tema deciziei CCR legată de interceptări. Zgonea: Vom găsi o soluţie. Preşedintele Curţii Consţituţionale: Nimeni nu va scăpa de pedeapsă
''Nimeni din cei care au făcut fapte penale nu va scăpa de pedeapsă datorită acestei decizii. Ce a fost până la data deciziei rămâne bun făcut. Ce va fi de la decizie încolo este altceva. Şi de la decizie încolo nu se schimbă lumea, nu se dărâmă lumea. Urmărirea penală se va face de cei care trebuie să facă urmărirea penală, adică procurorii şi poliţia judiciară. Noi n-am făcut nimic dezastruos în decizia aceasta. Am înlăturat de acolo 2-3 cuvinte - «şi alte organe specializate ale statului» pentru că nu se înţelegea nimic. Acuma am aflat şi noi cine era organul acesta specializat al statului care făcea interceptările'', a declarat Zegrean.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
''Numai cel care în dosarul căruia s-a pronunţat decizia poate să facă revizuire sau cei care aveau deja invocată o excepţie de neconstituţionalitate, restul nu mai pot să facă'', a mai explicat el.
Curtea Constituţională a României a motivat decizia legată de interzicerea Serviciul Român de Informaţii să desfăşoare activităţi de supraveghere tehnică susţinând că serviciul nu are atribuţii de cercetare penală.
Judecătorii Curţii Constituţionale au stabilit că articolul 142, alineatul 1, din Codul de Procedură Penală referitor la punerea în executare a mandatului, este neconstituţional. Articolul respectiv arată că „procurorul pune în executare supravegherea tehnică ori poate dispune ca aceasta să fie efectuată de organul de cercetare penală sau de lucrători specializaţi din cadrul poliţiei ori de alte organe specializate ale statului”, CCR stabilind că sintagma „ori de alte organe specializate ale statului” nu respectă Constituţia şi este neclară.
Citeşte şi: Şeful cancelariei prezidenţiale: CSAT are atribuţia de a verifica dacă sunt ofiţeri acoperiţi în rândul magistraţilor. Cred că raportul MCV va fi favorabil
CSAT se reuneşte vineri pentru a discuta implicaţiile deciziei CCR privind interceptările
Preşedintele Klaus Iohannis a convocat vineri o şedinţă de urgenţă a CSAT pentru a lua în discuţie implicaţiile deciziei CCR privind interceptările, a confirmat Administraţia Prezidenţială pentru MEDIAFAX.
Şeful statului va face declaraţii de presă la finalul reuniunii.
Klaus Iohannis anunţase pe 3 martie că prima şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) va avea loc în data de 15 martie, dar data a fost devansată.
Pe ordinea de zi ar mai putea figura chestiunea migraţiei, având în vedere participarea premierului Dacian Cioloş la reuniunea informală pe această temă de la Bruxelles, întâlnirea cu secretarul general al NATO şi vizita la Haga.
Citeşte şi: Zgonea a blocat uşile Camerei Deputaţilor pentru vot nominal privind suspendarea votului electronic
Valeriu Zgonea despre decizia CCR: Vom găsi o soluţie. Nu cred că există un impediment
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat joi, privind decizia CCR, că Parlamentul va găsi soluţii pentru ca activitatea Parchetelor şi a DNA să fie în acord cu legea, afirmând că, după atentatele din 11 septembrie, cooperarea dintre justiţie şi servicii s-a intensificat.
"Decizia CCR trebuie pusă în aplicare. Întotdeauna vom găsi soluţii astfel încât activitatea Parchetelor, a DNA, să fie cea stabilită prin deciziile legale. Nu cred că există un impediment. Cooperarea aceasta între serviciile de intelligence şi parchete există peste tot în lume, nu numai în România", a spus Zgonea, adăugând că Legislativul, "cu calm şi răbdare", va găsi o soluţie şi la această decizie a CCR.
Valeriu Zgonea a subliniat că după atentatele din SUA, din 11 septembrie, cooperarea dintre justiţie şi serviciile de intelligence a devenit "mult mai strânsă" peste tot în lume.
"Cu această provocare care a venit după 11 septembrie toate statele au luat decizii de cooperare mult mai strânse între sistemul de justiţie şi sistemul de intelligence. Acest lucru generează securitate într-o societate, iar dacă vă uitaţi la mediul în care România se află veţi vedea că România este o oază de securitate, fapt recunoscut de toate celelalte state care participă atât la structura euroatlantică, cât şi la cea europeană. Suntem un pilon de securitate, cea mai sigură ţară din această zonă, iar modelele pe care le-am aplicat au fost cele care au generat stabilitate, toleranţă ridicată, respect", a susţinut Zgonea.
Citeşte şi: CCR motivează decizia în cazul interceptărilor: SRI nu are atribuţii de cercetare penală. IGPR cere 1.000 de poliţişti şi 30 de milioane de euro. Cum reacţionează DNA şi DIICOT în acest caz
Citeşte şi: CCR: Hotărârile judecătoreşti definitive bazate pe prevederi neconstituţionale nu pot fi revizuite
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe