- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (13.06.2012, 19:27)
- Livia Ispas - Mediafax , Aurelia Alexa ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE în Capitală: Sorin Oprescu - 54,79 %, Silviu Prigoană - 17,12 %. USL are 37 de mandate în CGMB, PDL - 11 şi PPDD - 7
Sorin Oprescu obţinut un nou mandat de primar al Capitalei, fiind votat de 54,79% dintre alegătorii care s-au prezentat la urne, pe locul doi fiind Silviu Prigoană, cu 17,12%, potrivit rezultatelor finale anunţate, miercuri, de Biroul Electoral Municipal (BEM). USL are 37 din cele 55 de mandate de consilier în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, PDL a obţinut 11 mandate, iar PPDD i-au fost atribuie şapte mandate.
Urmărește
2049 afișări
REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE în Capitală: Sorin Oprescu - 54,79 %, Silviu Prigoană - 17,12 %
După centralizarea rezultatelor din toate cele 1.223 de secţii de votare din Capitală, mandatul de primar al Capitalei a fost atribuit lui Sorin Oprescu, votat de 430.512 alegători.
Candidatul PDL Silviu Prigoană a fost votat de 134.552 de alegători.
Silviu Prigoană a obţinut un mandat de consilier general, el candidând şi pe lista PDL pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti.
CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
După centralizarea rezultatelor din toate cele 1.223 de secţii de votare din Capitală, cele mai multe mandate de consilier în CGMB au fost atribuite Uniunii Social Liberale. Candidaţii USL au primit 37 de mandate de consilier, Uniunea fiind votată de 55,65% dintre alegătorii care s-au prezentat la urne la alegerile din 10 iunie.
Partidul Democrat Liberal va avea în CGMB 11 mandate de consilier, după ce a obţinut 16,52% din voturi.
Celelalte şapte mandate din CGMB au fost atribuite Partidului Poporului - Dan Diaconescu, votat de 10,67% dintre alegători.
În urma centralizării rezultatelor din toate cele 161 de secţii de votare din Sectorul 1 al Capitalei au fost atribuite cele 27 de mandate de consilier local.
Astfel, consilierii Uniunii Social Liberale vor avea majoritate în Consiliul Local al Sectorului 1, fiindu-le atribuite 19 mandate.
În Consiliul Local vor mai fi cinci consilieri de la Partidul Democrat Liberal şi trei de la Partidul Poporului - Dan Diaconescu.
Liberalul Andrei Chiliman, candidatul USL, a obţinut un nou mandat de primar în Sectorul 1, după ce a fost votat de 71.827 de alegători, în timp ce candidatul PDL Theodor Paleologu a obţinut 13.808 voturi.
În urma centralizării rezultatelor din toate secţiile de votare din Sectorul 2 al Capitalei, au fost atribuite cele 27 de mandate de consilier local.
Astfel, consilierii Uniunii Social Liberale (USL) vor avea majoritate simplă în Consiliul Local al Sectorului 2, fiindu-le atribuite 14 mandate.
În Consiliul Local vor mai fi cinci consilieri de la UNPR şi tot cinci ai Partidului Democrat Liberal, alţi trei fiind ai Partidului Poporului - Dan Diaconescu (PPDD).
Neculai Onţanu (UNPR) a fost reales primar al sectorului 2 după ce a fost votat de 66.184 de alegători, în timp ce candidatul USL, Dragoş Frumosu, a obţinut 39.878 de voturi.
În urma centralizării rezultatelor din toate cele 262 de secţii de votare din sectorul 3 al Capitalei, au fost atribuite cele 31 de mandate de consilier local.
Astfel, consilierii Uniunii Social Liberale (USL) vor avea majoritate în Consiliul Local al Sectorului 3, fiindu-le atribuite 20 mandate.
În Consiliul Local vor mai fi şapte consilieri de la PDL şi patru ai Partidului Poporului - Dan Diaconescu (PPDD).
Robert Negoiţă (USL) a fost ales primar al sectorului 3, după ce a fost votat de 93.784 de alegători, în timp ce edilul în exerciţiu, Liviu Negoiţă (PDL), a obţinut 48.602 de voturi.
În urma centralizării rezultatelor din toate cele 175 de secţii de votare din sectorul 4 al Capitalei, au fost atribuite cele 27 de mandate de consilier local.
Astfel, consilierii Uniunii Social Liberale vor avea majoritate în Consiliul Local al Sectorului 4, fiindu-le atribuite 20 mandate.
În CL Sector 4 au mai intrat, în urma scrutinului de duminică, patru reprezentanţi ai Partidului Democrat Liberal (PDL) şi trei ai Partidului Poporului - Dan Diaconescu (PPDD).
Cristian Popescu Piedone a fost reales edil de sector după ce a fost votat de 100.558 dintre alegători, în timp ce candidatul PDL Sulfina Barbu a obţinut 10.449 de voturi.
În urma centralizării rezultatelor din toate cele 196 de secţii de votare din sectorul 5 al Capitalei, au fost atribuite cele 27 de mandate de consilier local.
Astfel, reprezentanţii Uniunii Social Liberale (USL) vor avea majoritate în Consiliul Local al Sectorului 5, fiindu-le atribuite 18 mandate.
În CL Sector 5 vor mai fi cinci consilieri de la PDL şi patru de la Partidul Poporului - Dan Diaconescu (PPDD).
Marian Vanghelie a fost reales edil de sector, după ce a fost votat de 60.882 dintre alegători, în timp ce candidatul PDL, Mihai Atănăsoaei, a obţinut 12.275 de voturi.
În urma centralizării rezultatelor din toate cele 229 de secţii de votare din sectorul 6 al Capitalei, au fost atribuite cele 27 de mandate de consilier local.
Astfel, reprezentanţii Uniunii Social Liberale (USL) vor avea majoritate în Consiliul Local al Sectorului 6, fiindu-le atribuite 18 mandate.
Celelalte nouă mandate au fost câştigate, în urma scrutinului de duminică, de PDL (şase) şi Partidul Poporului - Dan Diaconescu (trei).
Rareş Mănescu (USL) a obţinut funcţia de primar după ce a fost votat de 76.662 dintre alegători, în timp ce edilul în exerciţiu, Cristian Poteraş (PDL), a obţinut 31.138 de voturi.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe