- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (14.06.2016, 21:36)
- Claudiu Surmei
România are la dispoziţie peste 572 de milioane de euro pentru combaterea sărăciei. Cum pot fi accesate fondurile
Comisarul European pentru Politică Regională Corina Creţu a declarat, la întrevederea pe care a avut-o, marţi, la Bruxelles, cu ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, că România are la dispoziţie peste 572 de milioane de euro pentru proiecte ce vizează încluziunea socială şi reducerea sărăciei.
Urmărește
3470 afișări
România are la dispoziţie peste 572 de milioane de euro pentru combaterea sărăciei (Imagine: Radu Chindris/ Mediafax Foto)
Comisarul European pentru Politică Regională Corina Creţu a avut, marţi, la Bruxelles, o întrevedere cu ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, cei doi discutând pe marginea Pachetului naţional anti-sărăcie, a Agendei urbane şi a integrării comunităţilor marginalizate, se arată într-un comunicat de presă emis de reprezentanţa Comisiei Europeane în România.
Corina Creţu a declarat că, pentru combaterea sărăciei şi a excluziunii sociale, România are la dispoziţie peste 572 de milioane de euro.
"România are la dispoziţie peste 572 de milioane de euro, finanţare din Fondul european de dezvoltare regională (FEDR) pentru perioada 2014-2020, pentru proiecte ce vizează incluziunea socială şi reducerea sărăciei. Pentru a asigura o implementare eficientă este extrem de important să existe o bună coordonare între FEDR şi Fondul social european", a declarat Corina Creţu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
Corina Creţu a adăugat că Pachetul naţional anti-sărăcie poate atrage fonduri din mai multe Programe Operaţionale, pentru a găsi soluţii la probleme precum părăsirea timpurie a şcolii, sărăcia, excluziunea socială, dar şi pentru probleme privind sănătatea şi locuinţele.
"Evaluarea nevoilor este o condiţie prealabilă pentru prioritizarea investiţiilor noastre. În această privinţă România a făcut progrese în identificarea domeniilor ce vor fi vizate de iniţiativele curente de dezinstituţionalizare a persoanelor cu dizabilităţi. Ne aşteptăm ca aceste eforturi să fie extinse şi la domeniul protecţiei copilului", a mai declarat înaltul oficial european.
În perioada 2014-2020, se urmăreşte ca 75.000 de copii, 10.000 de persoane cu dizabilităţi şi 62.000 de persoane vârstnice să poată beneficia de condiţii de viaţă mai bune, prin îmbunătăţirea serviciilor sociale.
Citeşte şi: ANALIZĂ: CCR decide miercuri dacă dezincriminează abuzul în serviciu. 800 de dosare DNA care ar rămâne fără obiect. Kovesi: Dacă va fi dezincriminat, nu vom mai putea efectua investigaţii
Citeşte şi: CNA se va întâlni cu CSM pentru a discuta despre protecţia imaginii pesoanelor în stare de arest
Citeşte şi: Nicuşor Constantinescu reclamă DNA la ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti. "Am fost supus unor presiuni psihice cărora un inculpat sănătos le-ar fi putut face faţă cu greu”
Citeşte şi: Tânăr suspectat de legături cu Mişcarea talibană din Afganistan, declarat indezirabil pentru 10 ani în România. SRI: A făcut parte dintr-o organizaţie teroristă
Citeşte şi: Augustin Lazăr, procurorul general al României: Ancheta Hexi Pharma este dezvoltată pentru a clarifica prejudiciul şi persoanele vătămate
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump