- Home
- Social
- (10.05.2021, 05:07)
- Iulian Pîtea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România importă energie scumpă, după ce unitatea 2 de la Cernavodă a fost oprită
- România a fost nevoită să importe 1000 MWH.
- Preţul energie în 2021 a crescut aproape de 3 ori.
- Ţara noastră este din în ce mai dependentă de importul energiei.
Urmărește
1424 afișări
Centrala de la Cernavodă
Din cauza lucrărilor de mentenanţă programate acum 2 ani la unitatea 2 de la Cernavodă, România a fost nevoită să importe 1000 MWH să poată face faţă.
Preţul energei în 2021 a crescut aproape de 3 ori. Pe 8 mai preţul pe un Mwh a fost 440 lei, iar pe 9 mai 490 lei pe un Mwh. Anul trecut preţul, pe un Mwh a fost de 190 lei. Ioana Ţigănilă de la Ştiu spune că România este din în ce mai dependentă de importul energiei.
IOANA ŢIGĂNILĂ: ”Vedem că România este din ce în ce mai dependentă de importurile de energie, din păcate consumul de energie electrică a scăzut, dar importurile au crescut, mă uitam peste cifre şi de la energia verde a avut o creştere mai mult decât modestă anul trecut, doar 2.1 %. Şi ce ne-am face noi cu milioane de maşini electrice în condiţiile astea, nu?”.
Unitatea 2 a CNE Cernavodă a intrat duminică în programul de oprire planificată, desincronizată de la Sistemul Energetic Naţional, a anunţat Nuclearelectrica.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
"Opririle planificate reprezintă proiecte complexe, iniţiate cu 24 de luni anterior datei planificate, având o echipă de management de proiect, grafic de realizare, planificare de resurse umane şi bugetare corespunzătoare", precizează reprezentanţii companiei.
În perioada opririi planificate, se vor efectua activităţi din programul de mentenanţă preventivă/corectivă, din programul de inspecţii, programul de testare obligatorie pe perioada opririlor planificate şi din programul de implementare modificări.
"Lucrările se vor executa în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă şi cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie împotriva COVID-19", dau asigurări reprezentanţii Nuclearelectrica.
Centrala nuclearoelectrică Cernavodă asigură funcţionarea în siguranţă a Unităţilor nucleare 1 şi 2, fiecare cu o putere instalată de producţie de 700 MW. Cele două reactoare de la Cernavodă asigură aproximativ 20% din necesarul de energie al României.
Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost pusă în operare comercială la data de 2 decembrie 1996, iar Unitatea 2 - la data de 28 septembrie 2007.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: ANRE va realiza o bază de date cu toţi consumatorii de energie şi gaze, pentru simplificarea procedurilor de schimbare a furnizorilor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36