- Home
- Social
- ROŞIA MONTANĂ, JUD. ALBA, (25.09.2013, 16:32)
- Andreea Unturica
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Roşia Montană: Deputatul Remus Cernea, împins şi huiduit de localnici
Deputatul Remus Cernea, care a încercat, miercuri după-amiază să intre la discuţiile parlamentarilor cu sindicaliştii de la Roşia Montană, a fost împins şi huiduit de oamenii care protestează în localitate, fiind necesară intervenţia poliţiştilor şi jandarmilor pentru scoaterea lui din mulţime.
Urmărește
1246 afișări
Deputatul Remus Cernea (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Remus Cernea, cunoscut opozant al proiectului minier de la Roşia Montană, s-a întors în localitate după ce a participat la Albac la un miting de protest faţă de proiect, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Deputatul a încercat să intre în Căminul Cultural din Roşia Montană, unde membrii Comisiei speciale parlamentare se întâlnesc cu reprezentanţii Sindicatului "Viitorul Mineritului" Roşia Montană şi cu cei ai administraţiei locale.
Cernea a fost împins şi huiduit de oamenii adunaţi acolo, care nu i-au permis accesul. Protestatarii - localnici, susţinători ai proiectului, şi angajaţi ai RMGC - i-au spus deputatului: "Ieşi afară din Roşia Montană, nu ai ce căuta aici".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
În cele din urmă, a fost nevoie de intervenţia poliţiştilor şi jandarmilor pentru scoaterea lui Cernea din mulţime.
Deputatul a declarat, ulterior, presei, că a mers la Roşia Montană să asculte toate părţile, dar a fost împiedicat.
"Dialogul trebuie purtat fără forme de violenţă. Am venit la Roşia Montană să ascult ambele părţi, dar nu am fost lăsat. Rămân un om al dialogului, dar am o părere fermă împotriva acestui proiect cu cianuri", a declarat Cernea.
Întrebat despre incidentele respective, prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer, a declarat că nu ştie nimic mai mult decât ceea ce s-a văzut şi auzit deja.
"Noi am început pe la 10.00, 10 fără 20, domnul deputat Remus Cernea a venit pe la ora 11.00, 11 şi ceva, a fost alături de noi o perioadă de timp, apoi nu l-am mai văzut. Noi am venit la Căminul Cultural, unde suntem şi acum. Ce aţi auzit dumneavoastră am auzit şi eu. Sunt la întâlnire, în momentul de faţă în sală sunt peste zece organizaţii neguvernamentale care sunt «pro Roşia Montană»", a declarat prefectul.
Cei 13 membri ai Comisiei speciale care s-au deplasat la Roşia Montană sunt: Darius Vâlcov (PSD), Andrei Gerea (PNL), Haralambie Vochițoiu (PPDD), Ioan Chelaru (PSD), Tudor Ciuhodaru (PPDD), Mircea Dolha (PNL), Petru Ehegartner (PNL), Gheorghe Emacu (PSD), Toni Greblă (PSD), Florin Iordache (PSD), Attila Korodi (UDMR), Viorel Ştefan (PSD), Alexandru Vegh (UDMR).
Citeşte şi:
Treisprezece parlamentari ai Comisiei speciale vizitează astăzi Roşia Montană. 300 de susţinători ai proiectului i-au primit cu proteste
Cu toate că nu fac parte din Comisia specială pentru Roşia Montană, Remus Cernea şi Adrian Gurzău (PDL) s-au alăturat, miercuri dimineaţă, membrilor acestuia, spunând că vor să participe la vizită.
Pe parcursul după-amiezii, Remus Cernea s-a aflat printre cele peste trei sute de persoane care au participat la Albac la un miting de protest faţă de proiectul minier de la Roşia Montană.
Treisprezece din cei 19 parlamentari ai Comisiei comune speciale pentru Roşia Montană au început, miercuri dimineaţă, vizita în zonă.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe