Salmonella, depistată în carne de pui retrasă de la Selgros Suceava

O cantitate de 3.472 de kilograme de carne de pui congelată provenind de la Avicola Călăraşi şi retrasă de la comercializare din Selgros Suceava urmează să fie incinerată după ce în urma analizelor a fost depistată salmonella.

Urmărește
538 afișări
Imaginea articolului Salmonella, depistată în carne de pui retrasă de la Selgros Suceava

Salmonella, depistată în carne de pui retrasă de la Selgros Suceava (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, în urma analizelor făcute pe probe din cantitatea de 3.472 de kilograme de carne de pui congelat care a fost retrasă de la vânzare de la Selgros a fost confirmată "prezenţa salmonellei netipizate, urmând ca tipizarea să fie făcută ulterior", la Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară Bucureşti.

"Serviciile sanitare vor dispune ridicarea sechestrului instituit asupra lotului, întocmirea documentelor şi dirijarea la neutralizare (incinerare)", se mai precizează în comunicatul DSVSA Suceava.

Peste 16 tone de carne de pui de la Avicola Călăraşi au ajuns în judeţul Suceava, din care 12,6 tone au fost comercializate, iar 3,6 tone au fost sechestrate pentru analize.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, declara că a dispus să se verifice ce cantităţi de carne de pui de la Avicola Călăraşi au ajuns în judeţ, fiind vizate hypermarket-urile, spitalele şi cantinele liceelor.

El a arătat că la Selgros a fost adusă o cantitate de 16.061 de kilograme de carne de pui, din care s-a comercializat o cantitate de 12.589 kilograme şi a fost sechestrată o cantitate de 3.472 kilograme. La Carrefour au ajuns 108,5 kilograme care au fost sechestrate în totalitate, iar la cantina Colegiului din Gura Humorului au ajuns 120 de kilograme, din care a fost consumată o cantitate de 23,2 kilograme, restul fiind sechestrată.

Peste 13.500 de kilograme de carne de pasăre au fost retrase în Bucureşti şi Braşov, cu ocazia verificărilor vizând lanţul de supermarket-uri Selgros, până în prezent nefiind depistate loturi infestate cu salmonella periculoasă pentru om, spuneau reprezentanţii ANSVSA.

De asemenea, a fost pusă sub sechestru o cantitate de patru tone de carne de pui provenită de la Avicola Călăraşi şi retrasă dintr-un supermarket din Cluj-Napoca, în timp ce în Prahova a fost retrasă o cantitate de peste 2,3 tone de carne de pui congelată din trei loturi provenind de la Avicola Călăraşi, iar reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare spun că în urma analizelor în două dintre loturile de carne a fost depistată o "tulpină bacteriană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici