- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (28.06.2021, 15:39)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Echipamente medicale de ultimă generaţie. Şapte spitale din România au primit roboţi de dezinfecţie din partea Comisiei Europene
- Şapte spitale din România au primit roboţi, donaţi de Comisia Europeană, pentru a dezinfecta camerele pacienţilor, sprijinind, astfel, reducerea şi stoparea răspândirii infecţiei cu coronavirus.
- Robotul poate fi folosit de la distanţă, prin intermediul unei aplicaţii mobile.
Urmărește
196 afișări
Sursă FOTO: profimediaimages.ro
Potrivit unui comunicat transmis luni de reprezentanţa Comisiei Europene în România, spitale din Bucureşti, Constanţa şi Oradea beneficiază de capacitatea acestor roboţi de a dezinfecta o cameră de spital de mărime standard într-un timp foarte scurt, de aproximativ 15 minute.
Roboţii utilizează lumina ultravioletă. O singură încărcare permite dezinfectarea a peste 18 camere.
Robotul cu nr. 100, din cei 200 achiziţionaţi de Comisia Europeană, este utilizat pentru dezinfecţie la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” din Bucureşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Cum a ajuns Crin Antonescu să fie candidatul comun al partidelor proeuropene la Preşedinţie
-
Crin Antonescu, despre eventuala preluare de către Bolojan a preşedinţiei interimare: Nu ar fi rău
-
Germania investighează breşele de securitate după tragedia de vineri
Roboţii de dezinfecţie au ajuns sau vor ajunge în curând în 22 de alte state membre UE.
Obiectivul este de a asigura un mediu steril în spitale fără a expune personalul la riscuri nenecesare. Deoarece este vorba de un proces fizic şi nu unul ce foloseşte dezinfectanţi chimici, acesta este mult mai sigur pentru personalul spitalicesc, având în vedere că acesta nu mai trebuie astfel să mânuiască, transporte sau să depoziteze produse chimice toxice, periculoase sau corozive, potrivit sursei citate.
Personalul de curăţenie poate opera robotul de la distanţă, prin intermediul unei aplicaţii mobile, iar operaţiunea poate fi iniţiată din exteriorul camerei ce urmează a fi dezinfectată, astfel încât nici un lucrător din domeniul sanitar nu este prezent în timpul procesului.
Roboţii sunt furnizaţi de compania daneză UVD Robots, care a câştigat o procedură de achiziţii publice în regim de urgenţă. Ei fac parte din efortul Comisiei Europene de a pune la dispoziţia statelor membre echipamente utile şi necesare în gestionarea pandemiei.
12 milioane de euro sunt disponibile, în total, prin intermediul Instrumentului de sprijin de urgenţă, pentru achiziţionarea a peste 200 de roboţi.
Şi alte spitale din România, care tratează pacienţi cu COVID-19, care sunt interesate, pot să se înscrie pe site-ul https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/disinfection_robots pentru a primi roboţi de dezinfecţie, stocul fiind limitat.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
El este Alexandru, tânărul de 26 de ani mort în accident, fără să aibă vreo vină! Iubita lui e în stare gravă
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe