SCĂLDATUL INTERZIS pe litoral: Marea este agitată, iar curenţii sunt puternici/ Steagul roşu, arborat de salvamari

Scăldatul este interzis în jumătatea de sud a litoralului, deoarece marea este agitată, cu curenţi puternici, salvamarii arborând steagurile roşii pe aproape toată suprafaţa de plajă cuprinsă între Eforie şi Vama Veche, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
3170 afișări
Imaginea articolului SCĂLDATUL INTERZIS pe litoral: Marea este agitată, iar curenţii sunt puternici/ Steagul roşu, arborat de salvamari

SCĂLDATUL INTERZIS în jumătatea sudică a litoralului. Steagul roşu, arborat de salvamari

Reprezentanţii salvamarilor din sudul litoralului spun că au fost arborate steagurile roşii în aproape toate zonele de îmbăiere, ceea de înseamnă că riscul de înec pentru turiştii care se aventurează în apă este foarte mare.

„Din fericire astăzi (sâmbătă - n.r.) nu am avut situaţii grave. O singură problemă am înregistrat, într-o zonă însă care nu este supravegheată de salvamari, unde o tânără a fost la un pas să se înece în apă mică. Era însă într-o stare avansată de ebrietate, a intrat să se scalde împreună cu prietenul englez şi probabil i s-a făcut rău. Am trimis un salvamar acolo, dar au scos-o oamenii la mal şi au dus-o la ambulanţă. Acum e în siguranţă. Se pare că are alte probleme medicale”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, coordonatorul echipelor de salvamari din sudul litoralului, Vasile Boteş.

Acesta a precizat că scăldatul este interzis în majoritatea zonelor de îmbăiere, fiind permis numai pe două plaje din Venus. Marea este destul de agitată, iar curenţii sunt foarte puternici.

„Se pare că această situaţie va mai dura două zile, de luni urmând să cadă vântul şi marea să se liniştească”, a mai spus Boteş, atrăgând încă odată atenţia turiştilor ca îşi pun viaţa în pericol dacă nu respectă steagul roşu şi indicaţiile salvamarilor.

„Chiar şi după această campanie, în care ne-am făcut auzită nemulţumirea legată de inconştienţa multora dintre turişti, care nu înţeleg că pe lângă viaţa lor pun în primejdie şi viaţa altora, aceste situaţii continuă să existe. Nu numai aici, în zona de sud. Am vorbit şi cu colegii din Constanţa şi Mamaia şi au aceeaşi problemă”, a mai sous Boteş.

În partea de Nord a litoralului, de la Constanţa la Năvodari, îmbăiatul în apele mării este permis, în aceste zone marea fiind mai calmă. Chiar şi aşa şeful salvamarilor din Mamaia şi Constanţa, Gabriel Culea, îi îndeamnă pe turişti să asculte de sfaturile salvamarilor, să înoate în zona delimitată de geamanduri şi, mai ales, să nu lase copiii nesupravegheaţi, chiar şi în apropierea ţărmului.

„Chiar dacă este calmă, cei care se scaldă trebuie să fie conştienţi că marea nu este ceva cu care să te joci”, a spus Gabriel Culea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici