- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (10.03.2020, 23:47)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Şcoli şi grădiniţe închise. Violeta Alexandru nu le recomandă părinţilor să-şi ia concedii pentru a sta acasă cu cei mici
- Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, propune, într-o postare pe pagina sa de Facebook, în contextul închiderii şcolilor începând de miercuri, ca părinţii să rămână, prin rotaţie, cu copiii acasă.
- Nu recomandă ca aceştia să intre în concediul medical sau de odihnă.
Urmărește
6280 afișări
Violeta Alexandru nu le recomandă părinţilor să-şi ia concedii pentru a sta acasă cu cei mici, în contextul unităţilor şcolare închise
„Prin decizia de închidere a şcolilor şi grădiniţelor, părinţii a peste trei milioane de copii se află în situaţia de a identifica soluţii alternative pentru supravegherea copiilor. Părinţii s-au confruntat cu aceeaşi întrebare: avem un plan de rezervă? Cei care au soluţii, au răsuflat uşuraţi. Cei care nu au prin preajmă rude, cei care au un program de lucru îndelungat, cei care nu au angajatori îngăduitori s-au aflat, dintr-o dată, într-o situaţie disperată. Gândul meu s-a dus la cazul lui B., tată din familie monoparentală, care are în îngrijire o fetiţă de 3 ani. În urma unei tragedii, mama a decedat la naşterea fetiţei, tatăl a rămas să îşi crească fiica singur. O are înscrisă la o grădiniţă cu program prelungit”, a scris, marţi seara, Violeta Alexandru, pe Facebook.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu este susţinut de PNL pentru a fi candidatul coaliţiei de guvernare la Preşedinţie
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
-
Polonia urmează modelul Lituaniei şi stabileşte planuri de evacuare în masă în caz de război sau dezastre naturale
Ministrul vine şi cu câteva soluţii pentru părinţi, aplicabile în perioada în care unităţile de învăţământ sunt închise.
„1. Munca de acasă, acolo unde angajatorul permite acest lucru;
2. Telemunca, acolo unde angajatorul, specificul muncii şi condiţiile logistice permit;
3. Flexibilizarea programului de muncă (modificarea orelor de începere a programului de lucru, prestarea doar a câtorva ore pe zi sau doar a câtorva zile pe săptămână la sediul angajatorului restul muncii urmând a se desfăşura de la distanţă)”, sunt cele trei propuneri are ministrului Muncii.
Conform sursei citate, în cazul familiilor cu doi părinţi, flexibilizarea programului de muncă este preferabilă astfel încât unul dintre părinţi să muncească dimineaţa şi altul după-amiaza.
„De asemenea, la nevoie, dând dovadă de spirit de solidaritate, mai multe familii se pot organiza, astfel încât, pe rând, câte un părinte, prin rotaţie, să rămână acasă cu cei mici. Nu aş recomanda: 1. Concediul de odihnă, în această perioadă. Mai mult, unii angajatori pot nega, pe baza actualei legislaţii, acordarea concediului unor angajaţi care cer, în masă, concediul de odihnă. 2. Concediul medical. Nu vreau să discut despre cum se poate obţine, dintr-o dată, un astfel de document”, scrie ministrul.
În plus, Violeta Alexandru aminteşte de proiectul de lege aflat în dezbatere la Parlament, proiect conform căruia, dacă se închid şcolile, un părinte poate sta acasă cu copilul/copiii în zile libere plătite de angajatori.
„Aici apare problema unui număr de circa 2-3 milioane de părinţi care pot solicita acest drept simultan. Cam 50% din angajaţii din România”, mai spune sursa citată.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Cozi kilometrice la Vama Nădlac II. Românii aşteaptă zeci de minute să intre în ţară / Celulă de criză la MAI, pentru gestionarea numărului mare de persoane de la graniţa de Vest
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
SUA afirmă că Putin nu va renunța la Ucraina. Care sunt șansele unui acord de încetare a focului în 2025
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe