- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (16.05.2012, 10:31)
- Madalina Cerban ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Scurgeri de apă la noul sediu al Bibliotecii Naţionale, din cauza furtunii
Noul sediu al Bibliotecii Naţionale a fost afectat uşor de furtuna produsă marţi seară în Bucureşti, apa infiltrându-se pe la câteva chedere, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Ministerului Culturii, precizând că imobilul este în garanţie doi ani, iar constructorul a rezolvat problema.
Urmărește
496 afișări
Scurgeri de apă la noul sediu al Bibliotecii Naţionale, din cauza furtunii (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)
"Au fost nişte scurgeri, nişte chedere de la nişte luminatoare mai mici au cedat şi s-a infiltrat apa. Sunt chestiuni normale la o clădire nouă, de aceea clădirea este în garanţie doi ani de zile, ca să putem remedia eventualele probleme care apar în funcţie de anotimp. Scurgerile au durat circa o jumătate de oră aseară, constructorul a venit la faţa locului, a intervenit şi a rezolvat problema", a declarat pentru MEDIAFAX Bogdan Trâmbaciu, directorul Unităţii de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional (MCPN), care are în subordine Biblioteca Naţională.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
La rândul său, Mircea Diaconu, ministrul Culturii, a declarat pentru MEDIAFAX că va merge la sediul Bibliotecii Naţionale a României, din bulevardul Unirii - unde are sediul şi Ministerul Culturii -, pentru a vedea cu exactitate care este situaţia. Diaconu a precizat, însă, că a fost informat că a "plouat puţin în sediu", nefiind vorba despre o inundaţie.
"Este vorba despre câteva găleţi, ca la orice clădire nouă", a spus ironic Mircea Diaconu.
Noul sediu al Bibliotecii Naţionale a României a fost deschis pentru public pe 23 aprilie, de Ziua Mondială a Cărţii şi Ziua Bibliotecarului în România, în prezenţa fostului premier Mihai-Răzvan Ungureanu şi a ministrului Culturii de la momentul respectiv, Kelemen Hunor.
Noul sediu al Bibliotecii Naţionale a României a fost reabilitat de societatea de Aedificia Carpaţi, începând din martie 2009 şi până în decembrie anul trecut, cu o investiţie de 104.839.121 de euro, fără TVA, banii provenind dintr-un împrumut accesat de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) de către Guvernul României, prin intermediul Ministerului Culturii. Proiectul a fost coordonat de Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii.
Citeşte şi:
Ungureanu, la redeschiderea Bibliotecii Naţionale a României: Nu-mi sunt străine bibliotecile şi e lesne de imaginat de ce - VIDEO
Contractul dintre Aedificia Carpaţi şi Ministerul Culturii a fost semnat în martie 2009. Oferta depusă de Aedificia Carpaţi la licitaţia organizată la momentul respectiv de Ministerul Culturii pentru finalizarea noului sediu al Bibliotecii Naţionale a fost de 69.963.068 euro fără TVA, perioada de execuţie fiind de 30 de luni.
Sediul din Bulevardul Unirii al Bibliotecii Naţionale, o clădire a cărei construcţie a început în 1986, a avut o istorie agitată după Revoluţie. Lungi perioade de timp nu s-au făcut nici un fel de investiţii, astfel că părţi din imobil s-au degradat şi, în plus, locul a atras hoţii de fier vechi şi de materiale de construcţie. În 2002, o controversă a izbucnit în jurul construcţiei, după ce aceasta a fost transferată în administrarea Regiei Autonome - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) pentru a deveni sediu al Guvernului. Acest plan a fost abandonat în cele din urmă.
În cifre, noul sediu al Bibliotecii Naţionale a României înseamnă în prezent: 14 săli de lectură mari, 6 săli de conferinţe, o aulă de 400 de locuri, 30.000 de metri pătraţi de spaţiu de depozitare de carte şi 15.000 de metri pătraţi de spaţii multifuncţionale pentru expoziţii, audiţii, librării şi cafenele.
Pe de altă parte, fostul sediu al Bibliotecii Naţionale a României, din strada Ion Ghica, nr. 4, Bucureşti, a fost retrocedat în 2008 Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) şi a fost scos din inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi din administrarea bibliotecii, potrivit unei Hotărâri de Guvern publicate în 3 septembrie 2010 în Monitorul Oficial.
Citește pe alephnews.ro: Moscova nu are bani nici să câștige războiul cu Ucraina, nici să piardă. Care este situația economică a Rusiei
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe