Sefa ATI şi asistenta şefă de la „Sf. Pantelimon”, suspendate de conducerea spitalului. Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii face verificări

Şefa ATI, Laura Constantinescu, şi asistenta şefă de la Spitalul „Sf. Pantelimon” au fost suspendate din funcţie, joi, de conducerea spitalului, a confirmat pentru MEDIAFAX purtătoarea de cuvânt de la „Sf. Pantelimon”, medicul Fiorela Miţoiu.

Urmărește
3594 afișări
Imaginea articolului Sefa ATI şi asistenta şefă de la „Sf. Pantelimon”, suspendate de conducerea spitalului. Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii face verificări

Sefa ATI şi asistenta şefă de la „Sf. Pantelimon”, suspendate de conducerea spitalului (Imagine: Shutterstock)

Şefa secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI), Laura Constantinescu, şi asistenta şefă de la Spitalul „Sf. Pantelimon” au fost suspendate din funcţie, de conducerea spitalului, a confirmat pentru MEDIAFAX purtătoarea de cuvânt de la „Sf. Pantelimon”, medicul Fiorela Miţoiu.

„Şefa de la ATI şi asistenta-şefă au fost suspendate din funcţie. De asemenea, la nivelul spitalului a fost creată o comisie de anchetă, iar rezultatele le vom face publice”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt Fiorela Miţoiu.

Decizia conducerii spitalului de a suspenda cele două cadre medicale vine în urma publicării unei investigaţii în Gazeta Sporturilor (GSP). Jurnaliştii Cătălin Tolontan, Mirela Neag, Răzvan Luţac şi Marius Mărgărit au făcut publică o discuţie care a avut loc în spital, luni, 30 mai, în care şefa ATI de la Spitalul „Sf. Pantelimon” din Bucureşti, Laura Constantinescu, le explică medicilor pe cine să salveze, în condiţiile în care medicamentele nu ar fi suficiente şi, „dacă dăm la toţi, nu mai avem medicaţie pentru ăia care merită”, a spus ea.

Medicii spitalului nu înţeleg cum de nu sunt bani pentru medicamente, având în vedere că programul AP - ATI de 70 de milioane de euro a avut întotdeauna finanţare. De asemenea, ancheta GSP mai arată că medicamentele cumpărate sunt ţinute sub cheie, iar cheia este luată acasă de asistenta şefă şi personalul spitalului se întreabă cum de au apărut într-un dulap peste 800 de doze din antibioticul Colistin din programul AP- ATI, care figurau drept administrate pacienţilor, în calculator, au spus aceştia.

Ministerul Sănătăţii a decis organizarea unei acţiuni comune a Corpului de Control împreună cu Serviciul de Medicină de Urgenţă care să analizeze dacă acuzaţiile privind şeful ATI şi asistenta-şefă de la „Sf Pantelimon” se probează.

„Ministerul Sănătăţii a decis organizarea unei acţiuni comune a Corpului de Control împreună cu Serviciul de Medicină de Urgenţă care să analizeze dacă acuzaţiile se probează. Controlul va avea loc săptămâna viitoare, după finalizarea celor care se desfăşoară în acest moment în judeţele Mureş şi Buzău. Acţiunea va merge în paralel cu ancheta internă de la Spitalul Sf. Pantelimon. Ministerul Sănătăţii afirmă cu tărie că drepturile pacienţilor nu sunt negociabile”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, remis joi agenţiei MEDIAFAX.

Ministerul Sănătăţii mai precizează în legătură cu acest caz că „Discriminarea pe criterii de vârstă la pacienţii din ATI este inacceptabilă”.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici