- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Şeful Salvamont România: Nu putem interveni în cazul elicopterului căzut, fără comisia de cercetare
Şeful Salvamont România, Mircea Opriş, a declarat că se aşteaptă o comisie de cercetare care să analizeze zona unde s-a prăbuşit elicopterul israelian şi că le-a cerut salvamontiştilor să coboare la stâna Guţanu întrucât nu pot face nimic fără acordul acestei comisii.
Şeful Salvamont România: Nu putem interveni în cazul elicopterului căzut, fără comisia de cercetare (Imagine: Tudor Costi/Arhiva Mediafax Foto)
"Deocamdată, lucrurile nu au mai înaintat prea mult. Noi le-am spus salvamontiştilor să coboare la stâna Guţanu. Nu putem face absolut nimic până nu vine comisia de cercetare şi până nu iau aceştia o hotărâre", a spus Opriş.
Şeful Salvamont a spus că, tehnic, membrii echipei de criminalişti ar putea ajunge în zonă, cu ajutorul salvamontiştilor şi dacă aceştia au condiţie fizică bună.
"Cu ajutorul salvamontiştilor este posibil să ajungă în zonă membrii echipei de cercetare şi dacă sunt mai sportivi. Dar asta trebuie să decidă comisia. Deocamdată, nu am primit nicio informaţie de acest gen", a mai spus Opriş.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
Salvamontiştii au intervenit în zonă cu 12 persoane. Cea mai mare problemă a echipelor de intervenţie este ridicarea pieselor grele ale aeronavei, însă fără acordul criminaliştilor nu pot interveni.
"Problema cea mai mare este ancorarea motorului. Deocamdată, nu a fost ancorat şi nu putem face nimic pentru că nu am primit nicio autorizaţie în acest sens", a mai spus şeful Salvamont.
De asemenea, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Braşov a trimis o echipă de 16 jandarmi montani care au asigurat zona.
"Zona este extrem de dificilă şi abruptă. Oamenii vor rămâne acolo şi vor asigura zona", a spus Ciprian Aldea, purtător de cuvânt al IJJ Braşov.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a intervenit cu o ambulanţă SMURD care a rămas la baza muntelui, iar până în Poiana Guţanu, alături de salvamontişti şi jandarmi montani, au ajuns doi paramedici.
"La locul accidentului, în Poiana Guţanu se află acum doi paramedici. Aceştia sunt pregătiţi să asigure asistenţă medicală de specialitate în cazul în care sunt eventuali supravieţuitori, dar şi în cazul unor posibile accidente ale membrilor echipelor de căutare", a spus Stelian Rechiţean, şeful ISU Braşov.
MApN a anunţat, luni seară, că un elicopter israelian de tip CH 53 care avea la bord şase militari israelieni şi unul român a pierdut legătura radio cu centrul de Raportare Control al exerciţiului aerian, ulterior "epava" aparatului de zbor fiind localizată din aer în zona Fundata - Zărneşti. La bordul elicopterului se aflau şase militari israelieni şi un militar român.
Echipe de salvamontişti au ajuns, marţi dimineaţă, în zona epavei elicopterului militar israelian prăbuşit în Masivul Bucegi.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:30
Atenţionare de călătorie: Grevă pe aeroporturile din Portugalia
-
astăzi, 19:24