Sindicatele ameninţă cu PROTESTE: Transferul contribuţiilor sociale, devastator pentru poliţişti/ Cu cât vor SCĂDEA salariile pentru angajaţii MAI, MApN, SRI, STS, SPP

Impactul transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat va fi devastator pentru poliţişti, jandarmi, pompieri, dar şi pentru angajaţii MApN, SRI, STS, SPP, avertizează Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România.

Urmărește
8561 afișări
Imaginea articolului Sindicatele ameninţă cu PROTESTE: Transferul contribuţiilor sociale, devastator pentru poliţişti/ Cu cât vor SCĂDEA salariile pentru angajaţii MAI, MApN, SRI, STS, SPP

Sindicatele ameninţă cu PROTESTE: Transferul contribuţiilor sociale, devastator pentru poliţişti

"Din analiza efectuată de către specialiştii noştri, rezultă că impactul acestei modificări a Codului Fiscal va fi unul devastator pentru poliţiştii, personalul contractual şi ceilalţi angajaţi din familia ocupaţională ,,apărare, ordine publică şi securitate naţională” (inclusiv jandarmi, pompieri, MApN, SRI, STS, SPP etc.), care vor avea scăderi ale salariului net cuprinse între 5% şi 20%, acestea urmând a fi resimţite la intrarea în plată a venitului aferent lunii ianuarie 2018, respectiv în luna februarie", se arată într-un comunicat de presă al Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, remis joi MEDIAFAX.

Sindicaliştii avertizează că scăderea netă va afecta, cu precădere, personalul cu venituri reduse sau situate la valoarea minimului brut pe economie, respectiv 1.450 lei, adică aproximativ 75% dintre angajaţii MAI.

În acest context, Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România anunţă că analizează strategia de dialog social şi acţiunesindicală pentru perioada următoare, urmând a declanşa mai multe forme legale de protest.

Membrii Guvernului au adoptat, în şedinţa de miercuri, ordonanţa de urgenţă prin care este modificat Codul Fiscal.

Ordonanţa de urgenţă modifică şi completează Legea nr.227/2015 privind Codul Fiscal şi prevede următoarele măsuri:

-mutarea CAS de la angajator la salariat cu reducerea cotei totale de contribuţii sociale de la 39,25% la 37,25%,

-splitarea plăţii TVA;

-ridicarea plafonului pentru microîntreprinderi la un milion de euro;

-instituirea contribuţiei asiguratoare pentru muncă de 2,25% din fondul de salarii, dar şi scăderea de la 16% la 10% a impozitului pe venituri şi creşterea salariului minim pe economie de la 1.450 la 1.900 de lei .

Pe de-o parte, Guvernul prezintă măsurile ca fiind benefice, încurajatoare şi chiar creatoare de oportunităţi pentru angajatori, dar de cealaltă parte reprezentanţii mediului de afaceri – întreprinzători, analişti, consultanţi, lideri ai patronatelor sau ai asociaţiilor de investitori – şi politicienii din afara arcului guvernamental le resping în bloc sau în parte, invocând riscuri majore pentru stabilitatea macroeconomică.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici