- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (27.07.2017, 15:04)
- Mona Scarisoreanu
Sistem IT pentru Parchete, utilizat în urmărirea penală, finanţat cu 69 de milioane de lei
Două contracte de finanţare pentru dezvoltarea unui soft ce va sprijini activitatea la nivelul Parchetelor, în ceea ce priveşte urmărirea penală, au fost semnate, joi, 27 iulie, şi vor beneficia de fonduri europene prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă.
Urmărește
568 afișări
Sistem IT pentru Parchete, utilizat în urmărirea penală, finanţat cu 69 de milioane de lei
Două contracte de finanţare cu o valoare aproximativă de 69 milioane de lei au fost semnate, joi, 27 iulie, de ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb şi procurorul general al Parchetului de pe Lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr.
Obiectivele proiectelor „Întărirea capacităţii Ministerului Public de punere în aplicare a noilor prevederi ale codurilor penale în domeniul audierilor” – SIPOCA 53 şi „Întărirea capacităţii Ministerului Public de punere în executare a unor procedee probatorii vizând percheziţiile informatice” – SIPOCA 54 sunt întărirea capacităţii Ministerului Public (MP).
Mai exact, este vorba despre dezvoltarea unui sistem IT pentru realizarea audierilor persoanelor, realizate conform prevederilor noilor coduri şi identificarea persoanelor şi obiectelor. De asemenea, sunt prevăzute elaborarea şi introducerea, la nivelul Ministerului Public, a unui set unitar de metodologii de lucru privind punerea în executare a percheziţiilor informatice ori a constatărilor tehnico-ştiinţifice care au ca obiect date informatice de interes în urmărirea penală, precum şi consolidarea capacităţii instituţionale la nivelul MP prin achiziţionarea unor echipamente informatice, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
Prin implementarea acestor proiecte se realizează obiectivul specific 1.3 al Axei Prioritare 1 din cadrul Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA), respectiv Dezvoltarea şi implementarea de sisteme standard şi instrumente moderne şi eficiente de management la nivelul instituţiilor din sistemul judiciar.
În cadrul acestor proiecte, se va dezvolta un soft care va sprijini activitatea de management la nivelul parchetelor şi va contribui astfel la eficientizarea şi modernizarea metodelor de lucru utilizate în cadrul activităţii de urmărire penală, mai exact în materia audierilor, aşa cum este ea definită în legislaţia penală în vigoare. Acestea vor contribui în mod direct la reducerea duratei medii de analiză a unui dispozitiv informatic, prin punerea la dispoziţia specialiştilor de echipament tehnic şi aplicaţii licenţiate. De asemenea, vor fi introduse, în premieră, la nivelul întregii structuri a MP, metodologii de lucru unitare privind percheziţia informatică ori constatarea tehnico-ştiinţifică asupra unor date informatice de interes pentru urmărirea penală.
POCA 2014-2020 este cofinanţat din Fondul Social European (FSE) - obiectivul tematic nr. 11- Consolidarea capacităţii instituţionale a autorităţilor publice şi a părţilor interesate şi eficienţa administraţiei publice. Gestionat de MDRAPFE, în calitate de Autoritate de Management, POCA reprezintă continuarea Programului Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative (PODCA) 2007-2013.
Programul finanţează proiecte ale administraţiei publice care urmăresc crearea unei administraţii moderne, eficiente, servicii publice competitive, investiţii şi reglementări de calitate, proceduri clare, simple şi predictibile de funcţionare şi profesionalizarea funcţionarilor publici, contribuind, astfel, la implementarea măsurilor de reformă şi la atingerea obiectivelor Strategiei Europa 2020.
Citeşte şi: Răspunsul Patriarhiei în faţa acuzaţiilor că instituţia nu ar plăti dările către stat: BOR nu beneficiază de privilegii, ci de facilităţi fiscale. Sunt plătite taxe şi impozite
Citeşte şi: Bistriţa: Autorităţile au semnat contractul pentru modernizare a drumului Poarta Transilvaniei
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe