- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sorin Buta, despre colaborarea cu Securitatea: Mă consider nevinovat, merg până la CEDO
Deputatul PDL Sorin Buta a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, în legătură cu decizia ICCJ privind colaborarea sa cu fosta Securitate, că se consideră nevinovat şi că va ataca această hotărâre, "mergând până la CEDO".
Sorin Buta, despre colaborarea cu Securitatea: Mă consider nevinovat, merg până la CEDO (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
Sorin Buta a susţinut că nu i-a fost acordat dreptul de apărare de Curtea de apel şi de aceea a făcut recurs.
"Curtea Supremă (ICCJ - n.r.) a respins recursul meu prin care ceream dreptul la apărare, o să văd care sunt căile de atac, merg până la CEDO, pentru că mă consider nevinovat", a declarat deputatul PDL.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, definitiv, că deputatul PDL Sorin Gheorghe Buta a colaborat cu fosta Securitate, admiţându-se astfel cererea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
Instanţa supremă a respins recursul formulat de deputat faţă de o decizie a Curţii de Apel Bucureşti din martie 2010. Astfel, ICCJ a confirmat decizia Curţii de Apel Bucureşti din 31 martie 2010, conform căreia deputatul PDL Sorin Gheorghe Buta a colaborat cu fosta Securitate.
Potrivit CNSAS, Sorin Buta ar fi dat informaţii despre colegii săi de facultate, iar ulterior despre colegii de birou, când era inginer la Câmpulung, datele transmise fiind referitoare la nemulţumirea acestora faţă de regimul comunist. CNSAS a stabilit că deputatul PDL ar fi fost recompensat pentru informaţiile furnizate, se arată în documentele transmise instanţei.
Potrivit unei note de constatare, Buta ar fi fost recrutat în 22 ianuarie 1981, angajamentul fiind semnat din 22 ianuarie 1983.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.