- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (21.09.2015, 19:42)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sorin Oprescu, transportat la spital după ce i s-a făcut rău. Primarul suspendat, readus în arest, la scurt timp
Primarul suspendat al Capitalei Sorin Oprescu a fost transportat la spital, luni seară, din Arestul Poliţiei Capitalei, după ce a acuzat ”o stare de slăbiciune”, iar după ce o scurtă evaluare medicală a fost readus în arest, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Poliţie.
Urmărește
1779 afișări
Sorin Oprescu, transportat la spital după ce i s-a făcut rău. Primarul suspendat, readus în arest, la scurt timp (Imagine: Mihai Dascalescu / Mediafax Foto)
Potrivit surselor citate, Sorin Oprescu, care suferă de diabet, a acuzat ”o stare de slăbiciune”, iar la recomandarea medicilor din arest a fost dus la spital.
Primarul suspendat al Capitalei ar fi fost transportat la spital cu maşina unităţii de detenţie, iar după o scurtă evaluare medicală a fost readus în Arestul Poliţiei Capitalei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Surse medicale au declarat pentru MEDIAFAX că Sorin Oprescu a fost dus la Spitalul ”Sfântul Ioan” pentru că acuza dureri în piept, ssupecându-se un infarct. El a fost suspus unor investigaţii medicale, eliminându-se suspiciunea, apoi a fost readus în arestul Capitalei, au mai spus sursele citate.
Viorel Mocanu, unul dintre avocaţii lui Sorin Oprescu, a spus că a aflat întâmplător că edilul a fost transportat la spital, atunci când s-a dus la Arestul Central al Poliţiei Capitalei, unde merge în fiecare zi pentru a discuta cu clientul său. Apărătorul a menţionat că i s-a comunicat că Sorin Oprescu a fost dus, la ora 17.10, la un spital din Bucureşti, fără a i se spune care este unitatea sanitară.
Viorel Mocanu a mai adăugat că nu este normal ca un membru al familiei sau avocaţii să nu fie anunţaţi că edilul Capitalei s-a simţit rău.
Alexandru Chiciu, avocatul primarului, declara, întrebat despre problemele de sănătate ale primarului şi dacă acestuia i s-a făcut rău la Tribunalul Bucureşti, în noaptea arestării sale, că primarul este dependent de insulină şi are probleme de sănătate care sunt deja de notorietate, însă apărarea nu doreşte să invoce problemele medicale, aceasta fiind ”dorinţa lui Sorin Oprescu”.
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de luare de mită.
Decizia de arestare preventivă a fost contestată de Sorin Oprescu şi judecată în 14 septembrie la Curtea de Apel Bucureşti, de magistratul Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Magistratul a menţinut decizia din 6 septembrie a Tribunalului Bucureşti, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv.
Sorin Oprescu a fost suspendat din funcţia de primar general al Capitalei în 15 septembrie, după decizia definitivă de arestare preventivă. Consiliul General al Municipiului Bucureşti l-a desemnat pe Ștefănel Marin (UNPR) în funcţia de primar interimar.
Citeşte şi: MOTIVARE CAB: Arestarea lui Sorin Oprescu, necesară pentru a nu da posibilitatea primarului să ascundă probe
Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susţinând că în 5 septembrie, în baza unei înţelegeri prealabile cu şeful Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, şi cu fostul său şofer Cristian Stanca, zis "Grenadă", a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruţi de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea şi Octavian Alin Petroi, denunţători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoşoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracţională a lui Popa şi l-ar fi menţinut în funcţie, susţin anchetatorii.
În acest dosar au mai fost arestaţi, în 7 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, Cristian Stanca, fostul şofer al lui Sorin Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, director economic în Primăria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae şi Florin Şupeală, directorul general şi respectiv directorul adjunct al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Mogoşoaia, şi omul de afaceri Claudiu Bengalici.
Instanţa a dispus şi luarea măsurii arestului la domiciliu pentru Bogdan Cornel Popa, directorul Administraţiei Cimitirelor, şi pentru Romeo Albu.
Citeşte şi: Oprescu a susţinut că mai multe persoane, între care Rareş Bogdan, i-ar fi spus că va fi arestat
Bogdan Cornel Popa, directorul Administraţiei Cimitirelor, ar fi cel care cerea şi intermedia mita între firmele care doreau contracte din partea instituţiilor publice conduse de el, iar banii ar fi fost împărţiţi între el, primarul Sorin Oprescu şi directorul economic din Primărie, conform anchetatorilor.
"Executantul păstra pentru sine între 30 şi 33 la sută din profitul brut, diferenţa de profit reprezenta mită şi/sau preţ al influenţei, după caz, având trei destinaţii: 10 la sută din valoarea contractului pentru Oprescu Sorin Mircea, ca primar al municipiului Bucureşti (Primarul), 5 la sută din valoarea contractului pentru Constantinescu Mircea Octavian, director economic în cadrul aparatului primarului municipiului Bucureşti (Directorul economic), iar restul era mita pentru Popa Bogdan Cornel, director la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului în perioada 2013-ianuarie 2014 şi la Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane în perioada ianuarie 2014-prezent", au arătat procurorii.
Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Codruţa Kovesi, a declarat că nu s-a făcut flagrant în cazul lui Oprescu "din considerente de tactică a anchetei", primarul fiind citat cu mandat de aducere imediat după comiterea presupusei infracţiuni. Potrivit acesteia, o parte din banii din mită au fost găsiţi la percheziţia corporală asupra primarului, o parte din bani au fost găsiţi la locuinţa acestuia, iar o altă parte la un martor care a fost audiat în acest dosar.
Potrivit unor surse judiciare, primarul Sorin Oprescu a fost încarcerat într-o celulă din Arestul Central al Poliţiei Capitalei cu şase bărbaţi, printre care Mohammad Munaf, condamnat la zece ani de închisoare în cazul răpirii jurnaliştilor în Irak. Colegii de cameră ai primarului Capitalei nu sunt consideraţi infractori periculoşi, majoritatea fiind arestaţi pentru infracţiuni economice, au precizat sursele citate.
Citeşte şi: DNA: Oprescu avea o ”relaţie atipic de apropiată” cu Bogdan Cornel Popa. Îl lua pe şeful de la Cimitire la recepţii la ambasade şi în vizite în străinătate
Citeşte şi: CAZUL lui Sorin Oprescu: Fostul primar al Capitalei îi suspecta pe Cămătari şi pe fostul şofer că ajută procurorii la anchetarea sa / Oprescu îi spunea lui Popa că un fost director îi cerea bani în schimbul tăcerii
Citeşte şi: Sorin Oprescu, SUSPENDAT din funcţia de primar al Capitalei. Prefectul a trimis decizia la CGMB
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Oprescu a susţinut că mai multe persoane, între care Rareş Bogdan, i-ar fi spus că va fi arestat
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe